Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elvesztettem ezt az allergia...

Elvesztettem ezt az allergia lapom viszont arra emlékszem hogy a macskára allergiás vagyok. De akkor a kutyákra is? Most majd szeretnénk egy tacsit viszont ha furmiátorozom akkor nem hullik neki a szőre és akkor kevésbé allergizál nem?

Figyelt kérdés
2015. okt. 14. 07:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha macskara vagy allergias, az nem jelenti, hogy kutyara is az vagy (bar megtortenhet; legjobb lenne elvegezni megegyszer a tesztet, nehogy kellemetlen meglepetes erjen).
2015. okt. 14. 07:29
 2/6 anonim ***** válasza:

A háziorvosodnak is számon kellene tartania, hogy mire vagy allergiás, lépj be hozzá, kérdezd meg, jobb azzal tisztában lenni!

Az allergiás reakciókat bizonyos fehérjék váltják ki, amelyeket az állatok termelnek. A kutya és macska allergének között történetesen nincs átfedés, de ez önmagában még nem garancia arra, hogy nem vagy allergiás a kutyára is.

Furminator: jó helyen keresgélsz, viszont azzal jó tisztában lenni, hogy nem maga a szőr az allergén, hanem a kutya nyálában, korpájában (meg még itt-ott-amott) megtalálható fehérjék (de a nyálas-szőrös allergén a leggyakoribb). A Furminator (vagy nem szőrhullatós fajta választása) abban segít, hogy a korpa és a nyál megtapad a szőrön, viszont a rendszeresen furminatorozott (vagy nem szőrhullatós fajta) nem tudja a nyálas-korpás szőrt szanaszéjjel hagyni a lakásban.

Furmitor mellett erősen ajánlott gyakran átmosni a kutya fekhelyét, nehezen tisztítható felületekre nem ráengedni, gyakran takarítani a kutya által használt helyiségekben stb.

2015. okt. 14. 07:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm.
2015. okt. 14. 08:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem csak a szőrre lehetsz allergiás, hanem pl a nyálra is vagy bármilyen váladékra. Én csináltatnék tesztet mielőtt kutyát hoznék a házhoz.
2015. okt. 14. 13:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Utcán simogass meg egy tacskót, vagy ilyen kis rövid szűrő kutyát. Biztos találsz egyet. Egyik haverom, aki allergiás a macskákra, az a kutyám szőrétől is ilyen kis apró kiütéseket kap a kezén és viszked a keze utána egy ideig. De van hogy ettől függetlenül is képes még megimizni a kutyáimat, amikor találkozik velük, mert szereti őket.
2015. okt. 14. 16:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Én kutyára,toll keverékre, magkeverékre,gombára,parlagfűre vagyok allergiás. Macskára nem. 2 kutyám van, macskám nincs :D Boldog élet.

Háziorvos megmondja.

2015. okt. 16. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!