Elvesztettem ezt az allergia lapom viszont arra emlékszem hogy a macskára allergiás vagyok. De akkor a kutyákra is? Most majd szeretnénk egy tacsit viszont ha furmiátorozom akkor nem hullik neki a szőre és akkor kevésbé allergizál nem?
A háziorvosodnak is számon kellene tartania, hogy mire vagy allergiás, lépj be hozzá, kérdezd meg, jobb azzal tisztában lenni!
Az allergiás reakciókat bizonyos fehérjék váltják ki, amelyeket az állatok termelnek. A kutya és macska allergének között történetesen nincs átfedés, de ez önmagában még nem garancia arra, hogy nem vagy allergiás a kutyára is.
Furminator: jó helyen keresgélsz, viszont azzal jó tisztában lenni, hogy nem maga a szőr az allergén, hanem a kutya nyálában, korpájában (meg még itt-ott-amott) megtalálható fehérjék (de a nyálas-szőrös allergén a leggyakoribb). A Furminator (vagy nem szőrhullatós fajta választása) abban segít, hogy a korpa és a nyál megtapad a szőrön, viszont a rendszeresen furminatorozott (vagy nem szőrhullatós fajta) nem tudja a nyálas-korpás szőrt szanaszéjjel hagyni a lakásban.
Furmitor mellett erősen ajánlott gyakran átmosni a kutya fekhelyét, nehezen tisztítható felületekre nem ráengedni, gyakran takarítani a kutya által használt helyiségekben stb.
Én kutyára,toll keverékre, magkeverékre,gombára,parlagfűre vagyok allergiás. Macskára nem. 2 kutyám van, macskám nincs :D Boldog élet.
Háziorvos megmondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!