Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miről olvasnátok egy fajtára...

Miről olvasnátok egy fajtára specializálódott weboldalon szívesen?

Figyelt kérdés
Mik azok a dolgok amiről szeretnétek olvasni ha egy bizonyos fajtáról ( ami most evidens) szeretnétek olvasni és információkat gyűjteni?
2015. okt. 11. 08:38
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Fajtatörténet, külső jegyek, temperamentum leírása, nevelési tippek, jellemző betegségek... ilyesmikről, amiket használni tudok. Esetleg még annak is örülnék, ha olyanokkal beszélgethetnék akik ugyanazt a fajtát szeretik mint én. Szívesen olvasnék valós történeteket mások kedvenceiről.
2015. okt. 11. 08:43
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
Engem azokon kívül amit az első válaszoló leírt még az is érdekele, hogy mennyire ragaszkodó az adott fajta. Az egyik könyvemben van ilyen és azt mindig megnézem, nekem az fontos.Meg, hogy mennyire nevelhető, tanítható. Sőt a könyvemben az is benne van pontozás alapján hogy melyik mennyire gyerekbarát és ez is fontos, mert sokan keresnek ez alapján kutyát.Olyan van még benne, hogy viszonya más állatokhoz. Szerintem ezekről szívesen olvasnának, mindenkinek más szempont fontos a kutyaválasztásnál. Írhatsz még arról, hogy milyen színekben van az adott fajta, várható élettartam, marmagasság, testsúly, kutya karaktere, mire használják. Más nem jut most eszembe, de remélem azért segítettem valamennyit.
2015. okt. 11. 09:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Már előttem leírták a lényegeket :)

Mennyire könnyen tanítható, mennyi a mozgásigénye (nagyon sokan ez alapján választanak fajtát!), mennyire kell kemény kéz hozzá (mármint nyilván nem kell kitérni erre, ha pl. egy goldenről van szó, de ha káj, pit, stb akkor azért érdemes szót ejteni), várható élettartam, lehetséges betegségek, növekedésnél mire kell figyelni (pl. sok fajtánál kölyökként ne lépcsőzzön a dp miatt)

Milyen a szőre, mennyire hullajtja, mennyi időközönként kell fésülni/kozmetikázni.

Milyen "idegileg", mármint hogy pörgős fajta, vagy nyugodtabb, kiknek ajánlják és kiknek nem (ez ilyen ha te ilyen és ilyen vagy, akkor..), mire használták régen, milyen fajtákból lettek, milyen múltra néz vissza, és mi az igazság (ezt igazából az amstaff/pit miatt írom, mert még mindig nagyon sokan nem vágják, és össze-vissza hablatyolnak), mikre lehet használni (sportok, vadász, munkakutya, ŐV, mentőkutya, stb. stb)

Gyerekekkel mennyire jön ki, idegenekhez hogy viszonyul, milyen temperamentumú, kutyákkal egyéb állatokkal hogy jön ki...ilyesmik:)

(privátba megírod az oldalt, ha elkészült?:) mindegy a fajta, imádok olvasni és adatot gyűjteni kutyákról:P)

2015. okt. 11. 10:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem is írd meg kérlek az oldal nevét ha kész lesz, engem is nagyon érdekelne. Köszi
2015. okt. 11. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!