Lakásban tartott kutyátol túl sok a piszok, hogyan tudom ezt csökkenteni?
Sokat nem tusz tenni, csak hogy alaposan letisztítod minden séta után.
Mikor mi feljövünk a kutyámmal, (hosszú szőrű) a kádban lezuhanyzom a lábait, kitisztítom a a mancsát, majd átdörzsölöm egy száraz törölközővel mindenhol és alaposan kifésülöm. Nálunk így nincs homok.
Nálunk leginkább nyáron van kosz a kutyáktól.
Bichonok és rövid a szőrük nyáron ,még is sok koszt felhordanak.
hát igen,sűrűbb takarítás.
Hetente a teljes kutyát meleg vízzel megfürdetni,sima vízzel nem káros. Szépen megszárítani kifésülni.
Naponta egyszer mi nedves törcsivel át dörgöltük őket,persze ez nyáron volt,meleg volt. Nálunk így nem volt kosz,viszont heti 2x kell porszívózni. Én mondjuk 1-1,5 havonta a helyüket is takarítom,kosaruk van nekik is ezt én domestoszal át mosom, forró vízzel leöblítem,a takarójukat is kimosom.
Szóval vmin változtatnod kell,próbáld ki ezeket,nekünk beválltak,szerintem egy bordernél is befog :)
Őőő esetleg nem nyúlkál a virágok földjéhez a drága? :D
Így tényleg fura,hogy kosz van ott.
Hát így fura, hogy ennyi kosszal jár. Mindenesetre ha feljöttök sétából, vizes törölközővel dörgöljétek át, lábát is alaposan, kiszedni az ujjai közül is. Megnézni hogy az ujjai közt lévő szőrben nem-e bújik meg egy nagy adag sár/homok stb. Körmét (bár ezt nem fogja csípni) körömkefével lehet kicsit megdolgozni. De azért óvatosan.
Plusz gyakori takarítás. Én is 2 naponta takarítok, nekem 2 van, az egyik rosszabb mint a másik:D De annyira hullik a szőrük. Azt hinné az ember, hogy a kutya testén csak félig van szőr normálisan (amstaff, és a hasa alján, plusz lábakon alig van szőr, sajnos hiába kap vitamint és jó tápot, valamiért ott sokkal kevesebb a szőre, mint más fajtatársainak (bár ő mentett, elég erősen szaporítós..). A másik kutyámnak hosszú a szőre, és vékonyszálú, de RENGETEG van, mindenhol ott vannak. Az egyik világos színű, a másik fekete, hát teljes katasztrófa:D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!