Kiváncsi vagyok ki van a kutya gyakori fürdetése mellet és ki aza aki egyenesen elenzi?
Függ a fajtától illetve hol tartjuk.
Egy benti,lakás kutyát átlagban többször szoktak fürdetni.
De pl: bichon félék,yorki,pincsi,shi zu,máltai és stb.. őket 1,5-2 havonta kell.Nekem egy Havanesem és egy Bichon Frise-m van utóbbi fehér. Mondjuk fürdetés után csak két hétig fehér kb.Utána szürkül. Alaposan ki kefélni 2-3 naponta szoktam amivel sok kosz kijön. 1,5-2 havonta fürdetem őket,ettől sűrűbb igazából nem ajánlott.
Kiállítási kutyákat hetente is fürdetik,de nem 1000 ft-os samponnal, hanem mondjuk 15 ezressel.Plusz balzsamok,olajok amik nem teszik tönkre a szőrüket.Ott is van 1-2 hónap amikor hetente fürdenek utána meg mondjuk 2 -3 hónapig nem.Kiállítástól függ.
Kutyakozmetikus vagyok,oktatóm tenyésztő és rengeteg kiállításon volt már és volt időszak mikor hetente fürdette a kutyáit. Nem volt semmi baj a szőrükkel.
Nyilván egy panzi,trixie,bobi minőségű sampon szétcseszi a bőrüket.
De a legjobb amit használnak kiállítási kutyákon is a Double-K ez elég drága sampon,de nagyon jó!!
Csak kinti kutyákat, évi 2x ha fürdetnek. Rokonoknál,ismerősöknél a kinti kutya április-május amikor még jó idő van akkor,meg szeptemberben amikor még jó idő van. Ilyenkor samponos fürdés.Nyáron meg tó,folyóba fürdés.
Nekem egy közepes keverékem van, labradoros szőrrel, rengeteget sétálunk, de lakáskutya, úgyhogy azért tisztának kell lennie :)
Többnyire nedves vaddisznósörtés kefével átkefélem a szőrét és ez elég is. DE! Ha pl. sárban, porban nagyon durván fetreng akkor megfürdetem. Samponozni csak akkor szoktam, ha tényleg nagyon mocskos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!