Kutyánál térdszalag szakadásos műtét élmények érdekelnének. Milyen volt, hogy viseltétek? Nagyobb testű kutyáknál inkább. min20kg.
hét elején estünk át a műtéten, ahol nem a szalagot pótolták, hanem a térdet formálták úgy, hogy ne legyen szükség a szalagra, hanem a csontok állása ezt helyettesíti. első éjszaka nagy sírás rívás volt a kutya részéről. második nap már a kötést le kellett szednünk, mert annyira izgett mozgott, hogy lejött. harmadnap lett ilyen duzzanat a bokatájékon. elég nagy. ez borogatásra még estére lement. azóta a műtött lábán néha előjön kisebb,nem nagyon észrevehető duzzanat, ekkor kap jegelést. a kutyus amúgy nagyon aktív, amit nehezen viselünk így, hogy nem tudjuk lefárasztani.
mennyi idő után kezdte el használni a lábát? Teljes felépülés mennyi volt? Okoz problémát a műtött láb az idő múlásával? Mivel fárasztottátok a kutyát, ami kevés mozgással vagy semmilyen mozgással járt?
Hogy én hogy viseltem?
Hát konkrétan elájultam, mint a szar!
Nekünk is bedagadt a térde, és le kellett szívni azt a trutyit. Én fogtam le, néztem mi jön ki belőle, aztán csak arra emlékszem, hogy locsolnak a kezelő padlóján. :)
Hetek múlva használta a lábát, inkább 1-másfél hónap.
Teljes felépülés, úgy, hogy nem látszott a (nézésén, meg a) járásán semmi, bő 1 év.
A lábadozási idő alatt semmivel nem fárasztottam.
Szag után keresős játékok voltak, melyik bögre alatt van jutalomfalat, lazító, relaxáló masszázsok, és szigorú, következetes fegyelmezés, minden aktívabb mozgási kísérletére.
Mivel nem tudja, hogy mi a jó neki, ezért magasról szartam le, hogy neki futhatnékja volt.
1-es vagyok.
Masszázs, gyógytorna, bioptronlámpa igen.
Ha elektromos kezelésre gondolsz, (azzal a gumi tappanccsal) azt nem. Van ugyan tensz gépem, de puliról lévén szó, rettentően szőrösödik, és abszolút megoldhatatlan a szőr miatt a rendes érintkezés a bőrrel.
Amúgy eszembe se jutott, és fölöslegesnek is tartottam volna.
Én meg 2-es.
Eddig nem volt szükség semmi extrára. Pont egy hónapja műtötték és már alig látszik a járásán, hogy fáj neki vagy hogy műtve volt. Szerintem aki nem ért a kutyákhoz, az elsőre észre se venné. Nemsokára megyünk kontrollra. Remélem a doki is elégedett lesz a gyógyulással, mert a kutya már nagyon menne sétálni! Azért az őssejtet meg fogja kapni. Amúgy majdnem 7 éves a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!