Szerintetek hasonlit a kis kutyám egy Staffira?
Én írtam a negatív kommentet. 3 befogadott kutyám volt. Nekem csak az oltás árát kellett kifizetni (+chip), ez volt 8.000 ft, de én a menhelyen 10.000 Ft-ot hagytam, ez a MINIMUM. Ilyen nincs, hogy a panzió árát ki kell fizetni, legfeljebb abban az esetben, ha mondjuk örökbe fogadod, de nem tudsz egyből érte menni. Ja, de így meg nem adnak kutyát:) Szerintem meg csak nem feleltél meg a leendő gazdi feltételeinek, és inkább vettél egyet jófogásról, mint sem hogy felelős gazda lennél..Az amstaff mentőknél van 1-2 kutya, amit nem adnak csak úgy oda bárkinek, meg amúgy ez a legtöbb kutyára érvényes.
Egyébként meg minimálbérből élek, de minden hónapban tudok utalni valamelyik szervezetnek (általában amelyiknek nagyobb szüksége van rá -hirtelen betegség, műtét, stb.), nem egy nagy összeget, de 10.000 Ft szokott lenni általánosságban.
Eddig a 18 kilós kutyámra körülbelül 470.000 Ft-ot költöttem, 7x oltás, féreghajtás, chip, 2x kisebb betegség, havi 3.000 ft kaja (kb. ennyire jön ki), játékok, stb. stb.
A másik kutyám, aki sajnos nem él, az is befogadott, rá 1 év alatt költöttünk 500.000 Ft-ot, mert megmérgezték, és a kezelése mindennel együtt volt olyan 280.000 Ft.
A mostani kutyám 1 éve van nálam, kőkemény kutyázós kutya, kutyaiskola folyamatosan, volt kisebb gyulladás a szervezetében, nála kb. 400.000 Ft-nál járunk.
És mindezek mellett önkénteskedek a menhelyen és gyepmesteri telepen, ha időm engedi (heti 1 alkalom, ami úgy 4-5 óra hossza).
Szóval nem kell álszentkedni, szaporítós kutyád van és kész. És köpd magad le, amiért örökbefogadás helyett és tenyésztői kutya helyett ilyet vettél.
Nincs kifogás, semmi.
Amúgy meg ha anyira nagyon örökbe akartál volna fogadni, és tegyük fel, hogy tényleg 200.000 Ft-ba lenne a menhelyen a kutya kihozatal, megfogod a cókmókod és átmész egy másik város menhelyére. Naponta altatnak százasával a gyepmesteri telepeken, felfogod?? Befogadhattál volna egy olyan kutyát is, akinek hónapjai vannak hátra, és minden költséget állja a menhely/gyepi. Mert van ilyen, a szomszédban is egy rákos kutyát most hoztak, és a gyepiről 2 hetente jönnek ellenőrizni, hoznak tápot, konzervet, vitamint, és valamilyen gyógyszert. A házaspárnak annyi a dolga, hogy szeresse és etesse a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!