Fontos! Golden retriever szuka kutyám körülbelül október 23-án fog elleni. A Kutyát a kertben tartjuk. Elegendő lesz-e a kinti hőmérséklet a kölyköknek? Mennyi a min. Tartási hőmérséklet? Hány kölyköt bír felnevelni?
Nem ez a kutya lenne az egyetlen, amelyik a kutyaházban ellene minden sallang nélkül. Viszont ennek aztán meg is lehet a következménye. Kölyök elhullás, betegség.
A jól beállított infra lámpának a kellő hőmérséklet mellett fertőtlenítő, csíraölő hatása is van.
A 80-as években a családban volt német juhász alom márciusban. A duplafalú kutyaházban voltak a kölykök, de infra is volt nekik.
Természetesen nem lehetnek kint a kölykök.
Van olyan doki, aki még most is ivartalanítja, ez lenne a legegyszerűbb megoldás. A kiskutyák az altatószer hatására "elalszanak", nem éreznek semmit.
Ha mégsem ezt választjátok, akkor a házban kell készíteni neki egy elletőládát, azaz olyan magas helyet, hogy az anyakutya ki-be tudjon lépni, de a kölykök ne tudjanak kiesni, kimászni, és kényelmesen férjen el a szuka oldalt fekve, elnyújtózva plusz a kölykök. Később, ha már kezdenek járkálni (kb. 3 hetes kortól), le kell keríteni egy részt még pluszban nekik, vagy egy helyiséget a házban, ahol jól takarítható az aljzat. Levegőre is lehet már őket vinni 4-5 hetesen, de egyszerre rövid időre, és lehetőleg szép időben.
Ellésnél végig legyen ott valaki a kutyával, hogy észrevegye, ha gond lenne. Ellés után állatorvost kihívni, aki megvizsgálja a szukát, hogy minden kijött-e, aminek ki kell, szükség esetén méhösszehúzó szurit is adhat.
Kölyköket 2 hetes kortól 2 hetente féregteleníteni, 6 hetesen első oltás, 8 hetesen második oltás+chip - ezután kerülhetnek új gazdához.
Én megfontolnám az ivartalanítást még most.
Először is, nem értem, hogy egy keverék szuka kutyát az évek alatt miért nem tudtatok ivartalanítani. Sokkal egyszerűbb, mint gyógyszert szedetni vele, meg figyelni rá, stb.
Én azt javaslom, hogy olvasd el, és hiába amstaffos oldalon van, nem csak erre a fajtára vonatkozik a leírás, hanem a kutyákra.
Nagyon hasznos cikk.
Amúgy meg gondoltál arra, hogy mi lesz, ha majd éjszaka komplikáció merül fel szülésnél (mikor ti édesdeden alszotok), és mondjuk reggelre belehal a fájdalmaiba/szenvedésbe az anyakutya? Csak mert bármi előfordulhat. Kintre egyébként sem hagyjuk szülni a kutyát, mert összeszednek egy kis bacilust, vírust, és sorra fognak meghalni a kicsik..vagy "csak" megfáznak.
A menhelyeken több millió kutya, köztük rengeteg kölyökkutya vár megmentésre, a gyepmesteri telepeken pedig sorra halnak meg (tudom, mert a gyepmesteri telep írja ki, hogy ez a kölyök is meghalt, az a kölyök is meghalt). Inkább ideiglenesen vennél magadhoz egy - már lefialt - szukát és kölykeit, és tartanád magadnál, ameddig a menhely/gyepi kéri. Minden költséget (orvos, táp, oltások, játékok) ők állnak. Legalábbis ahol én lakok..
Mindenki ezt mondja..jaj csak véletlenül megtörtént a baj...csak ezekből a véletlenekből altatnak naponta több száz kutyát, köztük akár kölyköt is....
Nem a kerítést kell megerősíteni, hanem ivartalanítani, februárban akciós szokott lenni, nem is értem, hogy eddig miért nem tettétek meg..
*bárcsak bevezetnék a nem tenyésztésre szánt kutyák kötelező ivartalanítását..
Attól,hogy ismerősöd igénytelenül nevelt fel egy szaporított almot,még nem ez a helyes.
Ha normálisan akarod csinálni,bizony százezres összeg.A retriever fajtamentés meg tele van hasonló almokból származó kutyákkal.
Arról van fogalmad,mik a fajtabetegségek?Vannak szűrve a kutyák?
Érdekes,hogy ilyen "véletlen"almoknál valami csoda folytán mindig olyan fajta kan szökik be,mint a szuka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!