Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit jelent a véreb?

Mit jelent a véreb?

Figyelt kérdés

Mire használják a véreb szót?

Annyi helyen látom, láttam már külön fajtában (angol véreb), szóhasználatban, vizsláknál, szóban hallottam már bull-tipusú kutyákra is...mi az igazság, hogy is van ez?

2015. okt. 1. 15:43
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
A véreb hát hogy is mondjam vérbeli eb jó nyomozó védi a gazdáját az életedet rá mernéd bízni. Igazi vérbeli eb, őskori szó. a kutya az ember legjobb barátja.
2015. okt. 1. 15:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom a véreb a vadászkutyákon belül egy típus. A feladata szerint a vadászt vezette oda a sebzett vadhoz. Vannak fajták amikkel vadásznak, van amelyik megkeresi és visszaviszi a vadat a vadászhoz, a véreb pedig a vadászt vezette oda. Google nélkül fejből írtam, ezért lehet nagy hülyeség lett..
2015. okt. 1. 15:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

#1, nem kell írni hülyeséget, ha nem tudod a választ...

Kérdező, azért véreb a véreb, mert nagyon jó a szimata. A neve onnan ered, hogy régen a vadászok a meglőtt vad felkutatására használták, a kutyák könnyedén megtalálták a sebesült vadat, hiszen az vérzett már és így nyomot hagyott maga után. A véreb a vér nyomait követve vezeti gazdáját a zsákmányhoz.

2015. okt. 1. 15:57
 4/9 anonim ***** válasza:
#3 +1
2015. okt. 1. 16:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A véreb vadászkutya.

Ő a legismertebb képviselő, az angol véreb vagy bloodhound:

[link]

Nagyon is jó vadászkutya: 24-48 órás nyomon is végig tud menni. Napjainkban inkább különféle rendőrségi szolgálatok alkalmazzák.

Hogy a "harci kutyákra" miért mondanak vérebet, arra csak tippem van:

Vérre menő ebek.A többit a sztereotípia elültetése elintézte.(Mint ahogy az egyes válaszolónál is láthatjuk.)

2015. okt. 1. 16:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Előttem már leírták: vércsapa követésére kitenyésztett, nagyon jó szimatú vadászkutya.

Még annyit tennék hozzá, hogy a köznyelvben azért van keveredés e tekintetben, mert az angol "hound" szót más vadászkutyákra, nagytestű kutyákra is használják (greyhound, Hound of the Baskervilles), és a sok alulképzett képes pl. a greyhoundot lefordítani "szürke vérebnek". Egy hülye elkezdi, a többi folytatja.

Amúgy a köznyelvben ma már nemigen használják a véreb szót bull típusú kutyákra, menőbb a "harci kutya" kifejezés. Én eddig leggyakrabban kistestű kutyákra, csivavákra, yorkiekra hallottam alkalmazni intelligens embertársaimtól a "Nédda, micsoda véreb, höhöhö" hangsort.

2015. okt. 2. 08:20
 7/9 Mácsóka0123 ***** válasza:
Nekem hannoveri véreb keverék kutyám van, úgyhogy én is rendesen utánaolvastam a dolognak. Ahogy az előttem lévők is írták, a véreb vadászkutya aki megsebzett állati vér szagának követésére van kiképezve. Engem nagyon zavar, hogy amikor mondom ismerősnek például hogy milyen fajta akkor sokan elkezdenek szörnyülködni, hogy jézusom véreb mert sokan azt hiszik hogy a véreb egy gyilkos vadállat aki ölésre lett tenyésztve holottcez egyántalán nem így van! Számtalanszor oktattak már ki arról hogy milyen a saját kutyám viselkedése úgy, hogy még nem is találkoztak Vele!!
2015. okt. 2. 21:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Így már minden érthető :)
2015. okt. 3. 07:24
 9/9 anonim ***** válasza:

#7-es Mond azt: "Hogy vért és nem drogot vagy kábítószert kereső kutya! Ezt jelenti a véreb." ;)

A bombakereső kutya sem robbantgat.

Amúgy jutalomig, lehet heves, és izgága a véreb. Érdemes az ösztönét, véres hurka szeletet eldugva, és ráküldve. Mert nagyon élvezi, úgy tenyészeték ki, legalábbis a fajtatiszták ilyenek. Őrülnek ha végezhetik a dolguk. ;)

2015. okt. 3. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!