A nagyobb testü juhászkutyáknak mennyi az étel/folyadékigénye?
Az én kuvaszom Acanát eszik, az utasítás szerint a testsúlyára 500 g/nap az adag. De úgy vettem észre, hogy kb. 350 g/nappal is teljesen jó kondiban van, nyáron legalábbis. Szerintem kisebb a fogyasztása, mint egy hasonló súlyú más jellegű kutyának.
De a konkrét számok a kaja minőségétől függenek!
Folyadékot korlátlanul kap, vagyis a 3 literes táljában naponta cserélem a vizet.
A felnőttkori gazdaváltás kifejezetten nehézkes ezeknél a fajtáknál, és csak gyakorlott, kutyás, pásztorkutyás tapasztalattal rendelkező gazdának érdemes próbálkozni vele. Szóval csak ésszel.
Ez eléggé egyed és tartásfüggő. Az tény, hogy jóval kevesebbet, kb a harmadát eszik, mint egy hasonló méretű masztiff. Nekem a komondor kevesebbet eszik, mint a fele akkora németjuhász. Nyáron pedig 2-3 naponta eszik csak. Víz mindig van előttük, de a komondorom ritkán és keveset iszik.
Én hússal etetek és nem mérem le, így nehéz megmondani, hogy kilóra mennyit eszik. Farhátban nézve mondjuk nyáron 1 kisebb farhát, nagy melegben ezt 2 naponta hajlandó csak megenni, télen 2-3 kisebb farhát vagy 2 nagy, hozzá egy kis ballaszt.
Ez függ milyen márkájú a táp,minél olcsóbb annál több kell belőle,így meg sem éri igazából.
Függ a kutya igényétől is.
Szerintem átlagban 15 kg kutyatáp elfogy a nagytestűeknél.
Folyadékigény,most ez komoly? Volt vkinek kutyája egyáltalán ott? Mert ha senkinek,hiába őrzésre kell ezek a kutyák nem valóak kezdőknek.
Egy vödörbe raksz vizet és teszel be amikor elfogy.Értelem szerűen nyáron több fogy.Ha nem is fogy el érdemes naponta egyszer kicserélni,időnként pedig elmosni a tálat,mert bealgásodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!