Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Játszani tanítanám. Hogyan...

Játszani tanítanám. Hogyan fusson sokat?

Figyelt kérdés
Bő 1 hónapja van nálunk 1 éves keverék kutyusunk.Bántották,elég félős volt.Gyorsan megszokott minket, már más kutyákkal is szívesen játszik. Futtatóban szeret rohangálni.Keverék,de jól kivehető a juck russel jelleg. Probléma,nem érdekli labda, bot.Meg lehet erre külön tanítani? Hallottam, van olyan hogy nem érdekli a labda a kutyust,de neki sok mozgás kéne. Mivel lehetne még jól kimozgatni?
2015. szept. 26. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Az én kutyám is immunis minden játékra. Mi túrázunk. Nagyokat.

Azt próbáltad hogy gurigatod a labdát?

2015. szept. 26. 17:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mikor a kutyánk menhelyről hozzánk került, nem ismerte a labdát, sokáig nem is érdekelte, meg nem is értette mire való, aztán rákapott az ízére :D Mondjuk nála az is plusz gond volt, hogy a repülő tárgyakat nem tudta elkapni valamiért. De már arra is rájött hogyan kell (A kutyaházba pl. még mai napig nem volt soha pedig 3 éve nálunk van. Azt se érti :D)

Amúgy az sem mindegy, hogyan dobod neki a labdát. Ismerősöm egyszer segítségemet kérte, mert meg volt győződve arról, hogy a kutyáját nem érdekli a labda. Aztán miután elkezdtem "labdázni" a kutyával kiderült, hogy a simán eldobott labda az nem érdekli. Ha pattogtatva van eldobva akkor meg megy utána, mint a huzat.

Szerintem egyelőre ne add fel. Szerintem fog ő majd még fejlődni :) Próbáld meg esetleg a sípolós játékokat. Ha dobod és pattog a játék, akkor ugye hangot ad ki. Hátha az érdekelni fogja. Vagy tényleg úgy dobd a labdát, mintha a fűben szaladna valami. Végülis a terrierek vadászkutyák, csak felébred benne valamiféle vadászösztön...

2015. szept. 26. 18:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm jutifalatot kötött a labdára, azóta imád játszani a kutyus :)
2015. szept. 26. 18:07
 4/4 anonim ***** válasza:
nekem is jackiem van :) nálunk az volt a probléma h nem hozta vissza a labdát, hanem elszaladt vele. Tanítsd meg arra h ha visszahozza neked, kap érte jutifalit. Először csak rakd le magad elé a labdát, ha megszagolja klikk és juti, utána már fogja is meg, majd adja oda neked. Egy-két nap és imádni fogja a labdázást. Majd szépen lassan elkezdhetsz kevesebb kaját adni neki és végül el is lehet hagyni :) ezenkívül a labdázást tudod még kombózni h fákat kerültetsz vele, trükköket tanítasz neki és az agility-t is kipróbálhatnátok.
2015. szept. 26. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!