Hogy neveljem szobatisztaságra a yorkimat?
Nos, a kutyának leginkább evés, után 2-3 órával, játék és alvás után kell a leginkább lemennie.
Ezért hogy két óránként leviszed tök jó, de 4 hós korára illene hogy valami megragadjon.
MAga az elgondolás is jó. Nincs neki valamiyen baja, nem fázott fel? Mennyit sétáltok? Kutyapelenkát használsz? (Szvsz felesleges.)
Hát lehet hogy le leszek pontozva, de mivel első kutyás vagyok és szintén yorkshire terrierem van én is azt tapasztaltam, hogy 8 hónapos korára lett teljesen szobatiszta.
Nyilván függ sok mindentől - elsősorban a gazdi hozzáállásától is - hogy mennyire sikeres a dolog.
Én nem kockáztattam - a tenyésztő a lelkemre kötötte hogy folyton felmosóronggyal korzózzak a lakásban, nehogy a kutya összeszedjen valami mielőtt vége az oltássorozatnak, értelemszerűen az utcára sem vittem le.
Tehát maradt a papír. Pelenkától ódzkodtam:) Igen ám de a fiatalúr következetes volt: következetesen a konyha közepére végezte kis és nagy dolgát, a papírt összeficnizte:)
Fentieket tekintve igencsak keserves időszak volt, de mire már felmosórongyot szorongattam még álmomban is csak szobatiszta lett a kutyám, aki köszöni, azóta is az igaz már 5,5 éves:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!