Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan zajlik a féregtelenités?

Hogyan zajlik a féregtelenités?

Figyelt kérdés

Tegnap hoztam egy 6 hetes németjuhászt tenyésztőtől, azt mondta tegnapelött adott neki 1FÉL féregtelenitöt, és odaadta a másik felet, hogy adjam be neki tegnap. Megis volt. ma reggel voltak a székletébe élősködők. Mikor fog elmúlni?

vagy kell még neki adnom?

Köszönöm.

2010. márc. 14. 07:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen. 2,4,6, 10 hetes korban kell neki adni féreghajtó tablettát. Aztán 3,4 és 10 hónapos korában. Egy éves kor után 3-4 havonta célszerű adni nekik tablettát. Én így csináltam orvos javaslatára.
2010. márc. 14. 08:10
 2/16 anonim ***** válasza:

ha a székletében van féreg, akkor ,meg kell ismételni 2 hét múlva ismét a féregtelenítést.

addig , míg el nem múlik. de csak 2 hetente.

a már nem lesz benne féreg másnap pl., akkor legközelebb már nem kell adni, csak ha az orvos mondja (meret fiatalabb korban lehet még 1-2 alkalom), vagy 3 hónap múlva.

2010. márc. 14. 09:53
 3/16 anonim ***** válasza:
És azért hívják féreghajtónak, hogy kijöjjön belőle a féreg, tehát ha a tabletta után férget látsz a székletében, az jó. :) Kölyköknél gyakrabban kell féregteleníteni, felnőtt kutyáknál negyedévente-félévente, a paszta ill. tabletta mennyiségét, esetleges ismétlését az orvos határozza meg testsúly vagy a férgesség súlyosságának mértékétől függően.
2010. márc. 14. 10:40
 4/16 anonim ***** válasza:

ha 6hetesen elhoztad a kutyát, az nem tenyésztőtől van:S

oltásokkal együtt szokták adni a féreghajtót, 2hetes ismétlésekkel, legalábbis nálunk így csinálták... mikor az én kiskutyámat elhoztuk a tenyésztőtől! neki két oltása volt, 4x volt féregtelenítve, és 10 hetes volt majdnem... kölyökkorban valóban gyakran kell féregteleniteni, majd utána negyedévente ajánlott...

Itt egy hasznos link:

[link]

2010. márc. 14. 11:07
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

De.de tenyésztötöl van, 1 oltása már van.. és kell még 1,amit mondtak.. annyi hogy nem törzskönyvezett, de a szülei azok.

De majd amugy elviszem tanácsadásra ide a dokihoz.:)

Nagyon édii.:)

2010. márc. 14. 11:18
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez tipikusan az, akinek nem fogjuk tudni megmagyarázni, hogy nem tenyésztőtől van a kutya... Tenyésztő nem ad el kutyát törzskönyv nélkül, pláne nem 6 hetesen. De ez az ember ezt úgysem fogja fölfogni, azt hiszem. :S
2010. márc. 14. 12:40
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
remélem az állatorvos felvilágosit az oltási programról is... ami nem kettő oltásból áll, hanem 4ből legalább...
2010. márc. 14. 12:53
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

ajánlom figyelmedbe ezt a két linket....

2010. márc. 14. 12:57
 9/16 A kérdező kommentje:
Nah mind1, akkor nem tenyésztö.. nem izgat különösebben az a lényeg hogy jó körülmények között volt és van, fajta tiszta,és megfog kapni minden oltást és egyebet ami neki kell... és más nem számit.
2010. márc. 14. 15:17
 10/16 A kérdező kommentje:

Egyébként ez a "tipikusan az az ember"

Honnan tudod te hogy milyen ember vagyok? 1 mondatból levágtad? szomorú...

2010. márc. 14. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!