Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csinálja ezt a kutya?

Miért csinálja ezt a kutya?

Figyelt kérdés

A családnak van egy tacskója, ami valójában a húgom kutyája.

A húgom foglalkozik vele, ő csinál mindent, enni ad neki,sétálni viszi, stb, ugyanakkor a nevelésével nem foglalkozik.

Engem nagyon idegesített a kutya neveletlensége, így ilyen téren foglalkoztam vele, de csak odáig jutottam,hogy rám hallgatott, másra kevésbé.

Viszont nekem bármit megcsinált, ha rászóltam azonnal figyelt, minden tevékenységével felhagyott, míg pl. volt,hogy elszabadult az utcán, a húgom rászólt, de rá se hederített.

Aztán én elköltöztem jó néhány évre.

Most költöztem haza,a tacskó most 12 éves, semmit sem változott a viselkedését tekintve, max annyit,hogy kevésbé mozgékony.

Nekem van egy olyan rossz szokásom,hogy szétdobálom a használt ruháimat, és van,hogy csak 1-2 nap után szedem össze.

De például farmert/pulóvert felveszek a földről is, mert ugye azt nem mossuk minden nap.

Na, és ez a kis dög azt csinálja,hogy ha enni kap, kiveszi a tálból a kaját, és leteszi a ruhámra, és ott kezdi el enni.

Amint meglátja,hogy észrevettem, behúzott farokkal elsunnyog, de újra és újra összekeni a ruháimat, és volt már,hogy nem vettem észre,hogy kutyakaja maradékok vannak a gatyámon, és így mentem dolgozni.

Iszonyúan feltud dühíteni, de nem tudom mit csináljak vele?

(nem mindennapos dolog, de túl gyakran előfordul)

Ezen kívül azt is rendszeresen csinálja,hogy a fotelbe/székre rakott elpakolásra váró tiszta ruháimra rá fekszik, és összeszőrözni.Egyedül az én ruháimmal csinálja ezt, senki máséval.

Azt ne mondja senki se,hogy ne dobáljam szét a ruhát, mert az egy másik kérdés, amivel kapcsolatban nem kérek tanácsot, ezen kívül pedig én vagyok az ember, ő meg a kutya, és nem én fogok hozzá alkalmazkodni.Ha az lenne a szokása,hogy evés közben megharap, akkor sem az lenne a megoldás,hogy nem megyek oda amikor eszik.

Ez a válasz kilőve, aki mondatba foglalja annak megy a mínusz, bármilyen hasznos dolgot ír mellé.

Köszönöm a megértést, és a hasznos válaszokat!

(Korábban falkavezérnek tartott, ebből most úgy érzem vesztettem, de érdekes,hogy rám most is hallgat, ugyanakkor ebben a témában nem tudok megoldást találni)

2015. szept. 21. 16:01
 1/2 A kérdező kommentje:
Van a családnak egy palotapincsije is, ő egyszer feküdt a ruhámra, elzavartam, többé nem feküdt rá.Bár ő eleve alárendeli magát mindenkinek, tehát abszolút elfogadja,hogy ő az utolsó,én szeretném elérni,hogy a tacskó meg az utolsó előtti legyen.
2015. szept. 21. 16:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Büntesd mikor tetten éred
2015. szept. 21. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!