Mely kutyafajtát célszerű vennünk 9 éves fiunknak, ha
főleg ő gondozná? További feltételek következnek.
Figyelt kérdés
Szempontok még: mini kert van, szomszédok, csöndes, könnyen kezelhető legyen, főleg a gyerek sétáltatná, közepes forgalmú utcák. De csivavát, szobakutyát nem akar.
Ne fajtatisztát, mert azokkal több a macera, kényesek. Egy tacsikeverék lenne jó döntés. Fizikálisan nem lenne erőfölényben a kutya, könnyű gondozni. Nekem olyan volt és tudtam felelősségteljesen gondozni.
2010. márc. 12. 22:02
12/17 anonim válasza:
Nekünk magyar vizslánk van. Nagyon barátságos és roppant intelligens, csak sok törődést igényel. Kinti kutya, a házba be sem teheti a lábát. Szerintem imádná a fiú. Már nem olyan kicsi, hogy rossz döntés lenne. Nekem most van a második magyar vizslám... az első vizslám meghalt néhány éve :(, és most kaptam egy másikat, amolyan családi kutyusnak. De én gondoskodom róla és én foglalkozok vele. Nagyon édes eb és könnyen nevelhető. Jaa, és nem utolsósorban nem kényes egyáltalán, és házikoszton van...
2010. márc. 12. 22:06
13/17 anonim válasza:
Ha még nem volt kutyátok és nincs speciális elképzelésetek, én kistestűt és keveréket vennék (itt az oldalon nemrég pont valaki jelezte, hogy kistestű keverék kiskutyáik születtek, és probléma adódott, segítséget kért, sokan leszedték szegény fejét, minden esetre rákereshetsz arra a kérdésre, ki tudja).
2010. márc. 12. 22:09
14/17 Akiteki válasza:
Ne vegyétek le a fejét. Nem azt írta, hogy ők letojják, hanem hogy főleg a gyerek sétáltatná. Biztosan megbeszélte a család és mindenki akarja. Az én gyerekeim is vitték sétálni 8-9 évesen a kutyáinkat és iskolába is jártunk együtt.
Szerintem nézzetek körül egy menhelyen, a kisfiad biztosan büszke lesz rá, hogy megmentett egy kutyust.
2010. márc. 12. 23:30
15/17 anonim válasza:
9 éves gyerek még ne sétáltasson egyedül kutyát. Veszélyes helyzetekbe keveredik az ember kutyaséta közben(más kutyák támadásai) és egy gyereknek ez ilyesztő, egy fiúnak is.
2010. márc. 13. 10:12
16/17 anonim válasza:
én 2 éves korom óta kicsi-nagy kutyákkal vagyok együtt, és valahogy a nagy ami elösször volt, megakart támadni engem :S Nem ajánlom, a nagyot inkább valami kicsit.. westie... tacsi... spániel.. és az egyedül sétáltatást tényleg ne! 14 évesen még elbánok egy Wolfspitzel, de egy 9 éves egy szembejövő németjuhásszal nem nagyon...
2010. márc. 13. 10:32
17/17 anonim válasza:
Ha nincs speciális kedvenc fajta, akkor menhelyet javaslom. annyira hálásak az ilyen mentett kutyák( persze, ha nincsenek nagyon mély lelki sebei)hogy annyi szeretetet kaptok tőle, nem hiszem, hogy nem szeretne bele a fiad valamelyikbe.És eleve látszana, hogy a kutya is hogy viszonyul a gyerekhez.Családi kutyának nagyon jó egy ilyen.
Nekünk is volt egy ilyen "jött" kutyánk, egyszercsak ott volt a hátsó udvaron és egy fél pohár tejföl után többet el sem ment.Csendes, szelíd, szerény és végtelenül hálás jószág volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!