Vagány kistesű kutyafajta ötletek?
Rövid szőrű tacskó. Ha nem szaporítótól veszed. Vagy basset hound. Szintén jó helyről.
És amúgy semmi baj nincs azzal, ha valakinek vannak igényei, ha meg semmit nem ír, csak kutyát akar, akkor meg az a bajotok, hogy nem mondja el, mik a körülmények, a lehetőségek és az elképzelések.
Másik lehetőség, hogy kimész menhelyekre szétnézni, nagyon jópofa keverékek vannak, jó esélyjel találhatsz olyat, aki megfelel minden kritériumodnak és az aztán tényleg nincs túltenyésztve és abszolút egyedi. Ráadásul megmenthetsz egy életet is, plusz még egyet, aki majd a helyére kerülhet.
Még jó, hogy mondtad, hogy nem szeretnél agyonszaporított fajtákat, erre ajánlják a beaglet. :))
Nem tudom ki ajánlotta a lundehundot, de nem hiszem hogy sok tapasztalata lenne vele. Totálisan kezelhetetlen, irtózatosan makacs. Azon kívül nincs is az országban. 1 volt, de azt is eladta a gazdája mert tapasztalt kutyás létére sem bírt vele. Azonkívül minden fellelhető ételle allergiás, kizárólag halat ehet. Nem egy kezdőnek való.
Mondanám, hogy izlandi pásztor kell Neked, de azt mondtad, hogy a spitz jellegűek nem jönnek be. (mondjuk a pomerániai kivételével egyik sem pamacs.) Pedig mindenben olyan, amit leírtál. Ja, és nem lehet itthon kapni.
A trimmelősön azt értetted, gondolom, hogy fésülgetni sem túlzottan szeretnéd. Megértem.
Esetleg pumi?
Köszi a rendes válaszokat, schipperke tetszik, lundehundról hallottam de ténleg nincs a közelben sem, nemhogy az országban, amúgy jópofa és érdekes.
Fésülgetni fésülgetek én, a trimmelést azért nem vállalom(udvaron trimmelős kutyám van), mert tudom mennyire szedi a koszt össze mindenhol meg törik és ez lakásba nem jó.
Beagle, pumi nagy, basset hound is.
Törpetacsi is jó.
Ja, az izlandi pásztor a kedvenc fajtám, netboardon szoktam gyönyörködni 1 van az országban.
Ha lenne alom azonnal előjegyeztetnék egyre!
shipperke szerintem jó lenne :)
esetleg még:
mopsz
ausztrál terrier
cairn terrier
brüsszeli griffon
Hannoveri véreb
Ír terrier
Ír vizispániel
Japán spániel (japán chin)
Kerry blue terrier
Kis angol terrier
King Charles spániel
Lagotto
Lakeland terrier
Norwich terrier
papillon
Törpe schnaucer
Skót terrier
welsh corgi
Skye terrier
Tibeti terrier
Tibeti spániel
Törpe foxterrier
Törpe pincser
Mondjuk lehet azóta tényleg nincsenek meg: 2007-ben néztem utoljára. Bocsi.. Akkor Wels corgi.
Azt senki nem mondta, hogy első kutyás, könnyű eset kutyus kell a kérdezőnek. Általában a vagányság kéz a kézben jár a nehéz fejűséggel.
Nem vagyok első kutyás, csak lakásban nem tartottam még kutyát.
Aki a listát írta nemtom mialapján és honnan szedte, van benne nagytestű, trimmelős, nyomott orrú nem is egy, no meg 1-2 nem létező fajta:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!