Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vagány kistesű kutyafajta...

Vagány kistesű kutyafajta ötletek?

Figyelt kérdés
Lakásba szeretnék kistesű kutyát, ne trimmelős legyen, ne drótszőrű és ha elmegyünk otthonról ki lehessen rakni a nagy kutyákhoz(szval akkora legyen h a vakondlyukba pl. nem tűnik el). Nem bírom a cukipofa vigyor pamacskutyákat, vagány belevaló, önálló kutyát szeretnék.
2010. márc. 12. 20:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Rövid szőrű tacskó. Ha nem szaporítótól veszed. Vagy basset hound. Szintén jó helyről.

És amúgy semmi baj nincs azzal, ha valakinek vannak igényei, ha meg semmit nem ír, csak kutyát akar, akkor meg az a bajotok, hogy nem mondja el, mik a körülmények, a lehetőségek és az elképzelések.

Másik lehetőség, hogy kimész menhelyekre szétnézni, nagyon jópofa keverékek vannak, jó esélyjel találhatsz olyat, aki megfelel minden kritériumodnak és az aztán tényleg nincs túltenyésztve és abszolút egyedi. Ráadásul megmenthetsz egy életet is, plusz még egyet, aki majd a helyére kerülhet.

2010. márc. 12. 22:31
 12/24 Akiteki ***** válasza:

Még jó, hogy mondtad, hogy nem szeretnél agyonszaporított fajtákat, erre ajánlják a beaglet. :))

Nem tudom ki ajánlotta a lundehundot, de nem hiszem hogy sok tapasztalata lenne vele. Totálisan kezelhetetlen, irtózatosan makacs. Azon kívül nincs is az országban. 1 volt, de azt is eladta a gazdája mert tapasztalt kutyás létére sem bírt vele. Azonkívül minden fellelhető ételle allergiás, kizárólag halat ehet. Nem egy kezdőnek való.

Mondanám, hogy izlandi pásztor kell Neked, de azt mondtad, hogy a spitz jellegűek nem jönnek be. (mondjuk a pomerániai kivételével egyik sem pamacs.) Pedig mindenben olyan, amit leírtál. Ja, és nem lehet itthon kapni.

A trimmelősön azt értetted, gondolom, hogy fésülgetni sem túlzottan szeretnéd. Megértem.

Esetleg pumi?

2010. márc. 12. 23:54
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszi a rendes válaszokat, schipperke tetszik, lundehundról hallottam de ténleg nincs a közelben sem, nemhogy az országban, amúgy jópofa és érdekes.

Fésülgetni fésülgetek én, a trimmelést azért nem vállalom(udvaron trimmelős kutyám van), mert tudom mennyire szedi a koszt össze mindenhol meg törik és ez lakásba nem jó.

Beagle, pumi nagy, basset hound is.

Törpetacsi is jó.

2010. márc. 13. 10:02
 14/24 A kérdező kommentje:

Ja, az izlandi pásztor a kedvenc fajtám, netboardon szoktam gyönyörködni 1 van az országban.

Ha lenne alom azonnal előjegyeztetnék egyre!

2010. márc. 13. 10:03
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

shipperke szerintem jó lenne :)

esetleg még:

mopsz

ausztrál terrier

cairn terrier

brüsszeli griffon

Hannoveri véreb

Ír terrier

Ír vizispániel

Japán spániel (japán chin)

Kerry blue terrier

Kis angol terrier

King Charles spániel

Lagotto

Lakeland terrier

Norwich terrier

papillon

Törpe schnaucer

Skót terrier

welsh corgi

Skye terrier

Tibeti terrier

Tibeti spániel

Törpe foxterrier

Törpe pincser

2010. márc. 13. 10:21
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
A tacskó karakán, jelzőkutyának is kiváló, általában jól kijön a többi kutyával, csak fázós, ha rövidszőrű, de a hosszúszőrű remekül elvan kint is, bent is , nem agyontenyésztett és makkegészséges fajta.De nem rossz a menhelyes ötlet sem, szerintem is találnál ott neked megfelelőt.Nagyon édesek vannak köztük és olyan jó lenne, ha legalább egyet megmentenél az altatástól!
2010. márc. 13. 10:51
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
De ha nagyon fajtatisztát akarsz, akkor egy igazi - kistestű, aki vagány és önálló: welsh corgi cardigan <3
2010. márc. 13. 11:23
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Deee van lundehund az országban, kettő is! És terveznek almokat velük. Nézz kutyás fórumokat, és meglátod. Egyébként meg shiba inu! Igazi Vukk :))
2010. márc. 13. 12:02
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk lehet azóta tényleg nincsenek meg: 2007-ben néztem utoljára. Bocsi.. Akkor Wels corgi.

[link]

Azt senki nem mondta, hogy első kutyás, könnyű eset kutyus kell a kérdezőnek. Általában a vagányság kéz a kézben jár a nehéz fejűséggel.

2010. márc. 13. 12:08
 20/24 A kérdező kommentje:

Nem vagyok első kutyás, csak lakásban nem tartottam még kutyát.

Aki a listát írta nemtom mialapján és honnan szedte, van benne nagytestű, trimmelős, nyomott orrú nem is egy, no meg 1-2 nem létező fajta:)

2010. márc. 13. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!