Őrző-védővel csak összezavarták, miért erőltetik?
Volt a suliban egy kutya, akit valahonnan örökbefogadtak. Problémája volt emberrel és kutyával is, konkrétan mindenkire támadt, oktalanul.
A suliban mindig az engedelmességi képzés után volt 10-15 perc őrző védő, kötelező jelleggel.
És berakták ide ezt a kutyát, aki úgy fröcsögött, meg fuldoklott, alig hitte,hogy kinyírja az őrzővédős csávót. Utána persze újra szét akart kapni minden embert és kutyát.
Miért kellett vele is? Nem az lett volna a cél ennél a kutyánál, hogy először leneveljék az agresszivitásról, és legfeljebb utána berakni őrzővédőzni?
Amerikai bulldog vagy stafford volt, már nem emlékszek. (egyébként elmentek abból az iskolából).
ja, és jó nevű iskola!
A gazda nem is akarta, hogy őrző-védőzzön, ki volt akadva, hogy neki miért kell, amikor így is veszélyes a kutya.
És engedelmes után minden egyes kutyán őrző-védőztek, a kistestűeken, a jámbor természetűeken, a keményebb kutyákon, mindegyiken...
Azt várták volna szerencsétlen kutyától, hogy legyen kedves a fajtársaival, és az emberekkel, de prímán őrizze a házat/gazdát. És mindezt már első(!!!) alkalommal.
Nem sokat voltak ezzel a kutyával, nyilván átmentek valami másik suliba.
De felfoghatatlan, hogy azt hinné az ember, hogy ők megoldanak mindent, közben meg (szerintem) csak rontottak a helyzeten. :S
Te jó ég... Ötletem sincsen, hogy ez miért kellett.
Gratulálok nekik. Sikerült kihozniuk az agresszor védő ösztönt a kutyából a zsákmányos helyett. Ha szerencséjük van, akkor a másik suliban talán nem jön belőle elő a hülye és nem kapcsolódik be rögtön, ha hasonló szitut észlel.
Kötelező jelleg... Édes anyjukat.
Én mondjuk a gazdi helyében csúnyán kiakadtam volna. Lehet leverek egy hisztit :""D
Privátba megírod a suli nevét? Most már nagyon kíváncsi vagyok.
Erre a sulira én is kíváncsi lennék.
Mondjuk számomra az is érdekes, hogy úgymond kötelező valami. Eleve egy oktatónak fel kellene ismerni, hogy melyik kutya-gazdi párosnak mire van szüksége, de ha egy gazdi azt mondja, hogy ezt nem szeretné, akkor mi az, hogy erőlteti??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!