Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Komondor, a német juhász, és...

Komondor, a német juhász, és a spániel kijön egymással ha mindegyik kan?

Figyelt kérdés
A német juhászom 6, a spánielem 3 éves, melléjük szeretnénk egy komondort vásárolni.Szerintetek jó ötlet? 1800 m2 es telkem van, körbekerítve házzal mindennel szabadon járhatnak.Édesapám 70 éves és szeretne egy komondort nagyon.Úgy gondoltam mért ne.csak nem tudom hogy össze tudom e szoktatni a másik kettővel,legalább vigyázna apuékra . A német juhász az enyém a spániel anyué.A német juhászom kicsit túl jámbor mindenkit be enged, igazából a spániel az aki miatt inkább nem járnak be hozzánk idegenek.Ö fog rendesen.

2015. szept. 10. 13:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban neveléstől függ. A meglévő 2 kutya hogyan viselkedik más kutyákkal? Van lehetőségük a séták során más kutyákkal játszani, ismerkedni?

Ezenkívül, megbízhatóan tiltható-e a nem kívánatos viselkedés náluk? (Magyarul, ha rájuk szóltok, hogy valamit nem szabad, akkor szót fogadnak?)

2015. szept. 10. 14:03
 2/11 anonim ***** válasza:

ez csak megfelelo szocializacio kerdese es persze a kutya jelleme is kozrejatszik. te magad is irod hogy a nemet juhaszotok jambor, pedig nem igy ismerik az emberek :)

neveles, szocializacio.

2015. szept. 10. 14:04
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Másfél éves korában a komondor megpróbálja átveni a vezető szerepét ha a nj kemény akkor lehet, hogy ő marad az úr egy ideig ha a nj inkább szukàs típusú gyenge kan akkor a.

Komi hamar elveri. Ha mindkettő kemény és domináns akkor vagy egy nagy vegzetes vagy több Kemény csata várható. Egy kau vagy kuvasz ilyen esetben súlyosabb károkat okozna

2015. szept. 10. 14:10
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
A komondor nem hülye. S ami lényeges tisztában van az erejével. Nálunk a jóval később idekerült szó szerint zsebkutya aki amúgy normális kétszer kiosztotta. A komondor csak röhögött s odébb ment. Nem lesz gond. Lehet lesz pár összeugrás de ha te vagy a falkavezér nem lesz gond. Ha te vagy...
2015. szept. 10. 14:14
 5/11 anonim ***** válasza:
23%
Ha erőteljes, kan komondor lesz a kölyökből akkor o lesz az úr. Nevelés és habitus kérdése, hogy terrorban tartja e majd a nj-t vagy jóindulatú lesz vele. A nj keménységétől fugg, hogy mekkora verés kell ahhoz, hogy átengedje az uralmat. A. Spániel csak szurkoló lehet egy ilyen ügyben. A kuvasz kegyetlenebb lenne szerintem is
2015. szept. 10. 14:20
 6/11 anonim ***** válasza:
Ez nem úgy megy, hogy összetalálkoznak, és megdumálják, hogy ki milyen fajta...
2015. szept. 10. 15:02
 7/11 A kérdező kommentje:
Értem, anno mikor a Német juhászt vásároltam külön kértem hogy ha van rá mód olyan kölyköt szeretnék ami ugyan nem pisis síros,de nem is alfa ,így kaptam egy közebes beállítottságú kutyust nem tudom,hogy jól fogalmazok e,de ez a lényege,Ö ismer minden engedelmességi parancsot betanítottuk rá.Viszont van úgy hogy vissza kérdez hogy biztos?Nagyon jó természete van egyáltalán nem akar főnök leni ezért van úgy hogy szinte a spánielem minden honnan kitúrja még a házából is./vannak macskák is mert egy időben rengetek egér volt 9 ivartalanított macska van és jól karban is tartják a telket nincs egér.szóval a cicusok a kutya ház tetején alszanak ott van nekik a házuk.És velük is jól kijönnek a kutyáim/ .Séták alkalmával nem szokott probléma lenni más kutyákkal.Arra gondoltam hogy kölyköt vásárolnék és úgy talán könnyebb lenne beszoktatni a családba.
2015. szept. 10. 17:29
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem lesz semmi gond. A kistestű kutyákkal a komondor nem foglalkozik, egyszerűen nem tekinti ellenfélnek őket. A német juhász ha jámbor, akkor semmi gond nem lesz, de kb. 8-10 hónaposan a komondor átfogja venni mindenféle komolyabb erőszak nélkül a falkavezérséget, mégpedig azért, mert valaki írta itt feljebb, tisztában van az erejével és a többi kutya is tisztában lesz vele. Ha a német juhász dominánsabb típus, akkor sem lesz semmi gond pont emiatt, tudomásul fogja venni, hogy jött egy nagyobb, erősebb, dominánsabb fajta.
2015. szept. 10. 19:25
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm, a sok jó választ.Sokat segítettetek!
2015. szept. 10. 20:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Elismerésem, hogy ennyi állatnak nyújtasz otthont és még tanítod is a kutyákat, sétáltatjátok is őket!! Minél több ilyen gazdi kellene a világban!!

Amúgy ha a német juhász ilyen jámbor nem lesz gond a komondorral, a spániel is elfogadja majd, ha kölyökként kerül oda.

2015. szept. 11. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!