Ti így elvinnétek sétálni?
Szia!
Először is jó, hogy felmerült benned a kérdés, mert ez azt jelenti,hogy számít neked a kutyád. :)
Az én véleményem az, hogy az ivartalanítás fontos, nem csak a nem kívánt szaporulatot lehet így kivédeni,hanem sok ivaros betegséget, ami a szuka kutya méhét érinti (olvass utána!), illetve az utcán is kevesebb eséllyel lesz konfrontáció. Attól,hogy ÉPPEN nem tüzel, még ivaros szuka és ezt érzi a többi (kóbor) kutya is. (Miért ragaszkodsz ennyire az ivarossághoz? Hacsak nem szeretnéd fialtatni, jobban jár a kutyád is, ha ivartalanítod.)
...Ennyit erről a témáról :-)
A sétáltatás pedig NAGYON fontos. Írtad,hogy korábban sétáltattad, tehát nem lenne teljesen új dolog a kutyának, viszont jó eséllyel hiányzik neki. A kert soha nem ugyanaz, mint a séta. Egyrészt a kutya nem mozgatja le magát a kertben, ez tévhit. Másrészt persze az klassz,hogy rendszeresen futkorásztok és játszotok, de ez nem váltja ki az új szagokat, ingereket, és főképp szocializációt, amit a séta alkalmával megkap a kutya.
Ha a férjed is megy veletek, én nem aggódnék a kóbor állatok miatt, de a biztonság kedvéért nyugodtan beszerezhetsz egy paprikaspray-t.
Summázva: ivartalanítás, sétáltatás, jó kedv és kacagás :)
Az összes menhely, gyepi, állatvédő tele van gazdikereső kutyákkal...minden fa, bokor, út szélén kidobott, megkínzott, lelkileg sérült kutyák várnak...
MIÉRT AKAROD SZAPORÍTANI a keverékek számát, mikor több tízezer, százezer kutya keres gazdát, s már nem lehet őket gazdához adni, annyian vannak?????
Tényleg, jó szándékból írok...kérlek kicsit nézz utána a mai magyar kutya-helyzetnek...kösz
Én 2x10 amstaff keverék kölyköt ajándékoztam el pillanatok alatt, jó gazdához az összeset...
Egyébként kíváncsi lennék miért pontozták le az első választ
Hajrá szaporítók...nyugodtan adjátok el őket "óccsóóóóóért", oltás, chip, féreghajtás nélkül 6 hetesen az első jöttmentnek :(
Kérdésre válasz: Kutyát nyugodtan sétáltasd, kóbor kutyákat határozottan zavard el
A kóbor kutyák ellen sokszor tényleg elég a határozott fellépés,akárhányszor összefutottam velük sétáltatás közben,elég volt rájuk kiabálni,és eltakarodtak.Szóval bátran vidd csak,alapszükséglet egy ilyen sportos kutyának.
Viszont az ivartalanítás fontosságára való felhívás a többi kommentelőtől nem okoskodás,hanem igenis alapvető dolog a felelős állattartóknál.A mi kutyánk ráadásul fajtatiszta,nem keverék,de régen ivartalanítottuk már.Így nem csak az kerülhető el,hogy tüzeléskor nem lehet kivinni utcára,mert különben fürtökben lógnának utána a kanok,hanem betegségek megúszhatók,ahogy a nem kívánt szaporulatok is.Én is lebeszélnélek arról,hogy bevállaljatok egy almot.Mert tényleg minden menhely ott van tele otthontalan kutyákkal,fajtatisztákkal és keverékekkel is.Legtöbben az előbbieket preferálják,ezért is lenne duplán hülyeség szaporítani a keverékeket (nekem semmi bajom velük,nem tartom a keverékeket se kevesebbnek,se többnek a fajtatisztáknál,de azért lássuk be,az tény,hogy a fajtatisztákat hamarabb fogadják be,legalábbis én ezt látom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!