7,5 hónapos magyar vizslám eszeveszettül húz pórázon bizonyos helyzetekben. Mit tegyek?
Köszönöm a válaszokat, mindenki segített! :) Utolsó pár alkalommal úgy indulunk el, hogy amint húz, megállok és addig várok, míg le nem nyugszik. Nem egyszerű, eszméletlen nagy hisztiket vág le, hogy ő menni akar, de én csak állok, rá se nézek, hozzá sem szólok, és csak várok, hogy lenyugodjon. Egy helyben álltunk szerintem 15-20 percet, de a végén lefeküdt. Remélem rájön, hogy nincs értelme a húzásnak. Séta után, ha meg elfáradt, hazafele a láb mellett jövést gyakoroljuk póráz nélkül, falatokat adagolok neki, egyre ritkítva. Na ilyenkor nagyon szépen tud jönni a lábam mellett :) Remélem a kettő gyakorlásra együtt eredményre vezet.
Kutyás ismerősök mondták, hogy igen, a hám nem megfelelő annyira, de nem szeretném, hogy baja legyen a nyakának. Ha kicsit is vissza vesz magából, cserélem nyakörvre, mert amúgy jobban szeretem.
Az utolsó válaszoló jól mondja.
Az én kutyám hiperszuper problémás, sajnos az élete első 2 évét nagyon rossz gazda mellett élte meg..agresszív. Nekünk is fojtó van, láncos fojtó, ha bezakkan, akkor nem mindig elég a rántás, hanem ki kell emelni, ami azzal jár, hogy a kutya kicsit nem kap levegőt. (pár másodperc). Aztán leengedem, és meg van nyugodva.
A kutyám nyaka egy kicsit piros, de semmi több. Szóval a tiédnek sem lenne semmi baja a láncostól, ha megfelelően használod. Mert ugye a 98%ban lazán van rajta, ami még jobb is mint a sima nyakörv. Az én egyik kutyám ráadásul vakarózik mindenféle nyakörvtől :D kivéve a láncost.
Szóval ha esetleg suliba viszed és ezt ajánlják ,ne félj tőle :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!