Szüleim 10 hónapos Cane Corso kutyust hoztak kedvenc Bernipásztoruk mellé. Semmi probléma nincs a kutyák között jól megvannak, de én féltem a gyerekeimet az új kutyától. Egyáltalán mit kell tudni a Cane Corsoról?
A cane corso bátor,kiegyensúlyozott,értelmes,mozgékony és kissé szilaj kutya.A családjával szemben gyengéd és hűséges.A kifutóban való tartása nem nagyon alkalmas.Figyelmes,családját védelmező kutya,és ha igazi veszély fenyeget,a hangját is kiereszti.A gyerekekkel jól megfér,idegenekkel szemben viszont gyanakvó,csak a gazdája jelenlétében hajlandó megtűrni őket.Ha megfelelő volt a szocializációja,a háziállatokkal sincs gondja.Más kutyákkal szemben általában harcias.
A cane corsot szokás dajka-kutyaként is emlegetni, mivel nagyon gyermek szerető. Ezt az idézetet a Majosháza Réme kennel honlapjáról vettem:
"A gyermekeket a családon belül akár imádott gazdájával szemben is hajlandó óvni, megvédeni."
Itt egy nagyon jó jellemzés a corsoról:
A miénk a többi kutyát, macskát, szomszéd pipijeit azonnal kinyírja.
Elég körültekintően kell foglalkozni vele, de az biztos, hogy meghálálja: életét és vérét adja érted - egyrészt, másrészt bújós "cica".
1: nálunk ő a kedvenc, neki bármit, családnak csak módjával. mikor hazajött még itthon voltam a gyermekkel, élete első másfél évében a nap 24 óráját együtt töltöttük (kutyával, családdal.
2: nem túr le a kanapéról, de ha leülök azonnal az ölembe mászik, ha megyek a másikra követ.
3: gyermekkel ellentétben 😀😘😍 nagyon csendes, alig halljuk a hangját - szomszédok kérdezték is, hová teszem, ha dolgozóba vagyok? - mindenkit szeret, talán az "ellenséget" is körbepuszilná...
Én is nagyon szeretem ezt az én kis szeleburdimat, jól kijön a kisgyerekekkel, csak egymással van 1-2 gondunk.
Nem igazán hallgat rám. 5 percig csak néz rám, hogy mit akar ez a lüke, majd, ha kedve van hozzá, akkor megteszi amit mondtam neki...Pl: menj a helyedre...De a kedvesemmel teljesen más... Neki csak 1/2 percet kell várnia.
Imád lelökni a székről. Odaáll mellém és a fenekével elkezd tolni, hogy én ne maradjak ott. :)
Éjszakánként mintha valamilyen rohama lenne, mivel senki és semmi sem jár az úton (zsákutcában lakunk) a többi kutya is csendben van, de ő úgy ugat, mintha 10 illetéktelen jönne be egyszerre :( A szomszédoknak már kezd tele lenni a hócipőjük és féltem ezt a kis lököttet, mivel pár éve mérgeztek már meg kutyát a kerítésen belül... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!