Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem szobatiszta?

Miért nem szobatiszta?

Figyelt kérdés

Lassan másfél éves lesz a beaglem. Kb 6 hónapos kora körül szobatiszta lett. Január eleje óta megint nem bírja ki reggelig. Este bekakil, néha be is pisil. Azt próbáltuk, ha d.u. 2 után nem eszik, akkor is bekakil-e. Sajnos igen. Hiába visszük le este 7kor, 9kor és 11kor, semmi eredmény. Mióta hideg van kint, nem akar semmit sem csinálni esténként. Reggel és délután minden oké.

Mit tudunk vele csinálni?

2010. márc. 11. 07:54
 1/7 anonim ***** válasza:

javaslom a következőket :

reggel vidd ki ,és sétálj vele addig amíg nem kakil( lehet ,hogy az elején fél óra is lesz, de később 5-8 perc ),a kutyának szüksége van mozgásra,hogy a bélműködése beinduljon .a legtöbb kutya reggel, felkelés után végzi el a dolgát először.

a nap többi részében , rendszeresen 3-4 óránként vidd ki ,ha tudod.

délután-este pedig újra mozgasd meg rendesen .nem csak úgy kivinni, hanem hosszabb séta, esetleg keress más kutyásokat ,hogy játszhasson a kutyákkal,

a beagli vadászkutya, akinek lételeme az elegendő mozgás.

és így a bélműködése is rendbe jön.

a kaját javaslom : reggeli séta után, amikor már wc-zett, kapjon a napi adag 1/3-át, aztán az esti séta után a maradék 2/ 3 részt.

így beáll egy ritmusra.

a kutyák símán visszatartják 8-9 órán át. de kell nekik a séta-mozgás ahhoz hogy ingerük legyen !

ha ügyesen csinálod, a kutya életritmusa igazodni fog a te ritmusodhoz.

akkor fog wc-ni amikor elmész vele sétálni.

2010. márc. 11. 09:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekünk hasonló problémánk volt. Hosszas agyalás után jöttem rá, hogy a kutyám "kicsit" falkavezérnek képzelte magát és ez okozta a gondod. A megoldást és a magyarázatot Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra c. könyvben találtam meg. Elolvastam, nagyon komolyan elkezdtem alkalmazni az ott leírtakat és két és fél hónap (!) után megtörtént a csoda! Ennek már egy éve és azóta nem fordult elő! Pedig voltak pillanataim, amikor már majdnem föladtam még Jan Fennell-t is, de végül kitartottam és meglett az eredmény. Ajánlom neked is, mert tényleg működik.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. márc. 11. 11:19
 3/7 A kérdező kommentje:

Reggel 6kor kiviszem 10-15 percre, majd 8 körül anyukám sétál vele, vagy ha nincs 0 fok alatti a hőmérséklet, kint van a kertbe egész délelőtt. Délután is sokat vagyunk kint vele (felváltva anyu és én), este pedig 30 percet szoktunk.

Van egy másik kutyánk is, azzal szoktak játszani.

Az a baj vele, hogy egész nap tudna enni.

Tegnap este kint voltam vele 20 percig, akkora szél volt, hogy megijedt, nem csinált semmit. 20 perc után már ugatott, hogy menjünk haza.

2010. márc. 11. 14:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Van egy konkrét hely ahova be*zarik vagy bepisil? ha vannak ott rongyok esetleg újságpapír azt tüntessétek el, nálunk ez bevált.
2010. márc. 11. 15:52
 5/7 anonim ***** válasza:
És mikor ugatott hazamentél vele? Ki dönti el nálatok a dolgokat? Sír vagy nyafog egy kicsit és kiszolgálod? Mert ha így van, akkor a bepisilés össze fog ezzel függeni... Már ha orvos ki tudja zárni a szervi okokat. Hová szokott csinálni a lakásban?
2010. márc. 11. 15:59
 6/7 anonim ***** válasza:
*bekakilás (bocsi)
2010. márc. 11. 15:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy bosszúból csinálja. Nem ez lenne az 1. eset. Próbálj lefekvés előtt foglalkozni 1/2-3/4 órát, hátha segít. Szeretgesd.
2010. márc. 11. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!