Akkor most férges? Énis elkaphattam, ha megnyalta a számat? :/
Van egy 3 hónapos golden retriver kiskutyám.
Az eddigi kötelező oltásait megkapta féreghajtót is kapott már 2 ször vagy 3 szor.
Eddig nemvolt férges a széklete.
De most egy pár napja elfogyott a kutyakaki zacsi és így nemtudtam kidobni az ürülékeit.
Így volt a kertben kb 3 db amit a mai napon dobtam ki.
Ahogy veszem fel az eggyik aljában kicsi fehéres halvány bőrszínű kukacok voltak.
Amit te láttál a kutyakaki alatt az nagy valószínűséggel nem a kutyából jött. Inkább légy, vagy valami más rovar lárvái voltak. Ha rendszeresen kapja a féreghajtót akkor nem igazán találsz benne kifejlett férget, max peték lehetnek benne a visszafertőződéstől.
A nyalogatástól csak akkor kaphatod el, ha előtte a kutyus fertőzött kakit csócsált, vagy valamilyen módon a kezedről kerülhet a szervezetedbe.
Zacskón át nem lehet elkapni semmit :D
És fontos,hogy kertben,utcán felszed,mert más kutyák vagy a sajátod is vissza fertőződik. Nem valószínű,hogy elkaptad.De sűrűn moss kezet,kb amikor hozzá nyúlsz mindig!! Mikor nálunk férges volt a kutya én inkább nem nyúltam hozzá,csak mikor levittem sétálni.Ha hozzá is értem rögtön alapos kézmosás! Sokszor fertőtlenítem kb naponta mostam fel hipós,domesztoszos vízzel..a helyükön a pokrócot is sűrűn cseréltem és mostam ki 60 fokon..Akkor attól is féltem,hogy a másik kutyánk elkapja.Szerencsére nem kapta el.
De ha nagyon félsz akkor nézz utána,hogy embereknek milyen féreghajtók vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!