Milyen kutyát ajánlotok?
Na, szóval már egy ideje győzködöm a családot idehaza, hogy legyen egy kutyánk, és végre el is értem a célomat, de egyből fel is merült egy újabb kérdés, milyen fajtájú legyen?
Panelben lakunk, ez egy fontos tényező, emiatt egyből ki is zártam az esetleges nagyobb mozgásigényű juhászkutyákat, mert nincs kert és én nem akarom kínozni a kis hellyel. A séta üggyel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy reggel, délután és este is levinném, minimum egy fél- háromnegyed órára, persze ez az időjárástól függően lehet több vagy kevesebb is.
VISZONT! Az egész család dolgozik/iskolában van nyolctól egészen délután kettőig-háromig, ekkor ér ugye haza a húgom, aki tudna foglalkozni vele, én négy környékén esek be, gimnáziumban tanulok, szinte minden nap 7-8 órám van, egy nap pedig 9 órám van. Viszont magamat ismerve tudom, hogy haza érve egyből vinném is le a kis padlócirkálót és visszaérve is folyamatosan csak vele foglalkoznék, még tanulás közben is szinte biztos simogatnám, mert nekem nagyban segít egy kutya társasága tanulás közben, így még akkor is figyelnék rá.
Nincsen túl sok kikötésem a kutyával kapcsolatban, csak 3, legyen intelligens, ne legyen túl nagy szőre, vagy ha van is szőre, akkor az ne hulljon annyira (mondjuk hozzá teszem, hogy én napi szinten biztos lekefélem a kutyát, szóval ez sem akkora nagy akadály), valamint az, hogy eltudjon lenni egyedül, ameddig haza nem ér valaki a családból.
Ezekre a kutyákra gondoltunk eddig: Tacskó, Basset Hound, Pembroke Welsh Corgi.
Ezeken kívül persze szívesen várok még ajánlatokat, de zsebkutyákat könyörgöm ne írjatok, szóval no Csivava, Shi-tzu és ehhez hasonlók, mert ezeket a fajokat az egész család rühelli.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egyértelműen yorkshire terrier. A fenti kéréseidnek megfelelő, nagyon barátságos kutya, a szőre nem hullik, és az sem baj neki, ha egy nap csak egyszer, vagy egyáltalán nem viszed le (bár írtad, hogy le fogod).
A tacskó nagyon rossz választás, barátságtalan egy teremtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!