A napokban gazdája lettem egy 6 hetes németjuhász kiskutyusnak! Segítséget kérnék tapasztalt gazdáktól, hogy mikor és miként kezdhetem el nevelni? Szabad-e büntetni a kutyust, illetve hogy tudom neki megtanítani hogy bizonyos dolgokat ne csináljon?
Hát, igen. Tenyésztő törzskönyv nélkül nem ad el kiskutyát, nincs ilyen, hogy felajánlja, az jár a kölyökhöz. Ez egy szaporító. Hogy a szülők tényleg azok-e, amelyeknek a törzskönyvét mutatta, arra sajnos ilyenkor semmi garancia nincs, hiszen pont a kölyök tk.-e igazolná ezt, ami nincs.
Ettől függetlenül nem lesz nagy baja attól, hogy 6 hetesen elhoztad, most már úgyis mindegy. Viszont reménykedj, hogy ne legyen pl. diszpláziás, mert a szaporítók nem szokták szűrni a kutyájukat erre a betegségre (sem), és a német juhászoknál sajnos nagyon gyakori. Figyelj az etetésére, hogy ne nőjön hirtelen, ne terhelődjenek az ízületei (ebben állatorvos tud tanácsot adni).
Neveld, tanítsd, szeresd, és reméljük, nem lesz semmi baj vele.
Ahogy 13# írja..
Annyira rúl toljatok ezt a tenyész náci szerepet...
Ha mar Nj...hol.is tart ma az Nj tenyésztés????
Ott hogy a sok Tk ,ketreces szaporító tönkrevagta az egész populációt..
Nincs nagyobb szaporító a tenyésztőknél akik szűkűlő génállománnyal szaporítanak a Standard leírás miatt..
Ezek utan a egyetlen remény a munkavonalas Ddr állomány...amíg a fantasztikus tenyésztők azt is szét nem baxák pénzért...
A kutyád remélem jól van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!