Akiknek nem flexijuk van: Milyen hosszusagu poraz az idealis szerintetek es miert?
Ham? tenyleg?
Tegnap tettem fel egy hammal kapcsolatos kerdest :)
Tessek ra valaszolni :)
(orulnek neki, ha olyan is leirna a hammal kapcsolatos velemenyet, aki hasznalja es a partoloja)
Nem találtam meg a hámos kérdést, de én nagyon szeretem. A kutyusom elszokott a télen a póráztól és amikor ráteszem a pórázt, leül vagy lefekszik és behúzza fülét,farkát. Ha a nyakörvet teszem rá és úgy próbálom sétálásra bírni, olyan,mintha azt hinné meg akarom fojtani. Ha viszont a hámot teszem rá, mindjárt más a helyzet,mert akkor már nem a nyakát húzom. Én minden esetre szeretem és a kutyusom is.
A póráz hosszúsága a kutyától függ. Egy kis szabadság adok neki,hogy ne a lábam alatt kelljen sétálnia, de a flexi túl messzire engedi a kutyát, ha például utcán sétálunk. A 2 m-es szerintem is ideális, mert van egy kis szabadság, de még sincs kilométerekre tőled.
Én a másfeles pórázt szeretem, mert könnyen behúzom láb mellé vele, ha meg messzebbre mehet úgy is elengedem :)
Pont kényelmesen a nyakamba tudom akasztani :)
Egyébként szerintem a flexivel az a baj, hogy nem tanulja meg a kutya, hogy milyen távra mehet el mellőled.
szia!
ez attól is függ, h mit szeretnél vele.
Ha tanítani, akkor én 120 cm-es textil pórázt adok rá.
Ha pl. a hívást akarod megtanítani, egy kiképző könyvben 10 m-es pórázt írtak, igaz az már flexi.
Ha pedig sétálni megyünk, a napi hosszú sétánkra, akkor flexit adok rá, hagy rohangáljon kedvére.
Ha csak dokihoz megyünk pl, vagy vonathoz, akkor ismét csak a 120cm-es textil, azt könnyen rá tudom csavarni a kezemre, és könnyen tudom is vele irányítani kutyusomat.
utolsó vagyok.
hosszabb textilt nagyon nem vennék, max 2m-eset, mert ha nagyon hosszú, azt már nehezebb kezelni séta közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!