Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezek lettek volna a híre...

Ezek lettek volna a híre pásztorkutyáink? Annyit mondok nem csodálom ha a farkas nyert (nézzétek meg)

Figyelt kérdés

sokat kérdekünk a "híres" magyar pásztorutyáinkkal csak nem értem mire. nézzétek meg ezeket a videókat, mit összeszerencsétlenkedik (már bocs) mindkét kutya, ugrálnak össze-vissza, nem harapnak egy normálisat csak a hangjuk nagy... az egy dolog hogy láncon vannak de a közelükben lévő "ellenséget sem támadják csak a nagy hörgés, vicsorgás a másik is rángat kettőt rajta elengedi áhh...nem csodálom ha farkaskoma annak idején előszeretettel ment elragadni a bárányokat mellőlük.

http://www.youtube.com/watch?v=QJiQU5Wj590

http://www.youtube.com/watch?v=9r1-LmOR3XQ&feature=related

2010. márc. 8. 20:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
58%
az első kutyán látszik, hogy ismeri azt az embert, aki "támadja", mert csóválja a farkát. A második, meg első alkalommal azért engedi el, mert megfogja a lánc. Amúgy én nem vagyok kibékülve ezzel a két kutyafajtával, mert szerintem nagyon gyakran hülyülnek meg. (tapasztalat)
2010. márc. 8. 20:06
 2/17 anonim ***** válasza:
Az elsőn tisztán látszik hogy fél. Behúzza a farkát is és olyan ideges... A másik is furcsa. De szerintem régen nem voltak ilyenek! Csak ma, mert már mindenhol az a divat hogy mindenkit imádó, kedves, aranyos, szocializált kutyákat neveljünk. Na igen, csak nem attól lesz szocializált hogy mindenkit imád.
2010. márc. 8. 20:10
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
ez nagyon igaz, amit az második válaszoló ír! Nem arra vannak használva amire ki lettek tenyésztve, ahhoz képest sokkal eltunyultak. Megnéztem még egyszer a videókat, és tényleg fél, meg minden, csak félreértelmeztem. (első válaszoló)
2010. márc. 8. 20:16
 4/17 anonim válasza:
100%
Hát azért szerintem ez olyan dolog, hogy a kutya megérzi milyen szándékkal jött az illető. Szerintem tudta, hogy csak őt akarta irritálni. Ez az egyik dolog. A másik, hogy ilyen határozott fellépésű emberrel se gyakran találkoznak normális házőrzők (kutyakiképzésen esetleg), aki ilyen merészen jön, hogy hát úgyis megvédi a ruha. Meg aztán ezek a kutyát inkább csak feltartóztatják a betörőt. Nem hasznos szerintem ha széttépik (igaz hallhattunk ilyen történeteket ezekről a kutyákról). Nekünk volt kuvaszunk és ő is ezen az elven volt, de ennél azért kicsit bátrabb :)
2010. márc. 8. 20:21
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezek házörző kutyák, elsősorban azért vannak, hogy jelezzék ha valami gyanusat látnak illetve hallanak, valószínű, hogy a kutya még sose került ilyen helyzetbe, s azt is feltételezem, hogy a gazdája filmezte az egészet, tehát ő is ott volt, ha valaki észjaka bemenne az udvarra és ez a kutya szabadon lenne én bárkivel merek fogadni, hogy szétrágná a betörőt.Nem tudom mit kell úgy kihangsúlyozd, hogy "magyar" kutya, bármelyik fajtát lehet szelídnek nevelni, még a pitbullt is... Tipikus 21ik századi magyar mentalitás, semmire se legyünk büszkék, szégyeljük a magyarságunkat. fasza
2010. márc. 8. 20:22
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha lehetne a kérdezőt pontoznám le!!

Pásztorkutya!

Ami arra lett kitenyésztve, hogy ügyeljen a rá bízott állatokra és nem pedig arra, hogy megtámadja az embert, mi nem vagyunk farkasok.

A testi erejükkel, fellépésükkel, bátorságukkal elriasztják a fenyegető veszélyt, legyen az bármi, vagy bárki, de sosem volt az a cél, hogy gyilkológépeket csináljunk belőlük.

2010. márc. 8. 20:24
 7/17 A kérdező kommentje:
a leszóló kommentelőnek: figyelj, nem szégyellem a magyarságomat, sőt! Azért van kihangsúlyozva, mert tudod régen ilyenek védték a nyájat. és speciel egy vadállatot nem tántorított vissza hogy morognak meg vicsorognak rá, az ment és tépte szét ami, aki az útjába állt. nem véletlenül tettek szöges nyakörvet a nyakukba próbálták védeni az állatot, de így is többen kellettek hogy eltántorítsák az ordast, sokszor így is csak úgy hogy közbeavatkozott a pásztor a fokossal, puskával. többiek: igen, mondjuk lehet hogy ezek neveltetése is egészen más meg ha ismeri az emberkét eleve nem úgy támadja mint egy idegent , csak elég puhány teljesítmények tűnik ez az ugrabugra meg toporzékolás
2010. márc. 8. 20:29
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A tanyák őrzésére is használták őket, anno nekimentek az ellenséges katonáknak is, mikor mentek fosztogatni. Akkor majdnem kipusztult a fajta. Ha alkalmatlan lett volna a feladatára, talán kerestek volna más fajtát az őseink, de nem értem, hogy miért akarod visszamenőleg megcáfolni az alkalmasságukat 2 videó alapján. Nyilván ma már nem kell farkasokkal, vagy medvékkel küzdeniük, más feladatköreik vannak.
2010. márc. 8. 20:32
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"és speciel egy vadállatot nem tántorított vissza hogy morognak meg vicsorognak rá, az ment és tépte szét ami, aki az útjába állt"

Ezt mégis honnan vetted? Mert nem épp egy reális állítás, ezek a kutyák igenis nagyon jól megállták/állják a helyüket a nyáj mellett - ezt bizonyítja hogy még ma is nagyon sok helyen használják őket. Az tény hogy a világháborúk után nagyon leromlott az állomány, és a mai, kertben, lánc végén örjöngő kutyák nagy része már nem olyan mint egykor, de akkor is lehet találni igazi kuvaszt, igazi komondort. Semmivel nem rosszabb kutyák mint pl a kaukázusi stb.

Arra is kíváncsí lennék hogy szerinted mit kéne csinálnia egy lánc végén vergődő kutyának? Szerinted mi lenne a megfelelő reagálás a segédre? (Mutathatnál egy vidit összehasonlításnak lehet más fajta is)

De mindjárt hozzok neked egy videót kíváncsi vagyok a véleményedre:)

2010. márc. 8. 20:42
 10/17 anonim ***** válasza:

Na itt a video. Nem kuvasz, nem is komondor, de kíváncsi vagyok ezeknek a kutyáknak a viselkedését hogyan ítélnéd meg.

http://www.youtube.com/watch?v=_Hd9eBfvdVM&feature=related

2010. márc. 8. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!