Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy Amstaff mennyire jó...

Egy Amstaff mennyire jó nyomkereső kutya?

Figyelt kérdés
Sétáltatás közben megfigyeltem, hogy a kutyám, aki Amerikai Staffordshire Terrier fajtájú, elég intenzíven szaglászik, mindig apró részletet felfedez, a legkisebb szagon is rajta van. Ilyen típusú kutyáknál fel lehet használni nyomkereső célra ezt a tudását, megfelelő betanítással? Persze tudom, minden kutyának jó az orra, szimatol stb, viszont az érdekelne, hogy az Amstaff mennyire használható erre a társaihoz képest. A válaszokat előre is köszönöm!

2015. aug. 10. 13:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Igen, Suszterék hozták be itthonra a mantrailinget és többek között ő is mondta, hogy nem is működik túl jól. De menj el egy szemináriumára vagy keresd fel magadtól és faggasd ki, nála nagyobb tapasztalattal rendelkezőt amúgy sem találsz itthon. De azt tesztek, amit akartok. Én is ismerek több mantrailingest, engem nagyon nem győznek meg.
2015. aug. 10. 15:30
 12/18 anonim ***** válasza:
akumi " ha csak azt hajlandó lelkesen keresni, ami neki tetszik :)" talán ez a jó, amit szeret, ami tetszik neki, arra lehet gyönyörűen felépiteni. mivel minden keresőkutya a játékát keresi, soha nem az embert vagy a tárgyat. hanem társit.
2015. aug. 10. 15:34
 13/18 anonim ***** válasza:

ma 15:30

Akkor a Mexikói határsávban kereső kutyák nem is dolgoznak olyan jól, mi?

2015. aug. 10. 15:38
 14/18 anonim ***** válasza:
52%

[link]

Én Gránicz Csabáékról beszélek ;) Lehet, hogy régebben is volt itthon mantrailinges kutya, de az még nem ez a mantrailing volt. Ez is fejlődik, mint minden más a kutyázásban, és egész komoly szakmai élet van körülötte itthon is.

2015. aug. 10. 15:44
 15/18 anonim ***** válasza:
#12: és ha csak a macska tetszik neki, akkor mit csinálsz? :D
2015. aug. 10. 15:46
 16/18 anonim ***** válasza:
52%
Amúgy arra próbálok rávilágítani, hogy ha egy kutya szívesen szaglászik a földön, az nem jelenti azt, hogy motiválható kajával vagy játékkal arra, hogy célzottan keressen. Szaglászni minden kutya szeret, de nem mindegyik kajás vagy zsákmányos. Nyilván valamilyen szinten rá lehet kattintani, de ennek vannak határai.
2015. aug. 10. 15:52
 17/18 anonim ***** válasza:
hobby szintre bármelyiket fel lehet hozni, ha az ember csinál neki keresőkedvet. olyan kutya amelyiket az égvilágon semmi nem érdekel, az eléggé ritka.
2015. aug. 10. 21:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Viszont az olyan gazda, aki nem tud kedvet csinálni a kutyának, sokkal gyakoribb ;)
2015. aug. 10. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!