Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem lesz ebből probléma?

Nem lesz ebből probléma?

Figyelt kérdés

Van egy Magyar Vizslám és egy Amstaff-om, mindketten 7 hónaposak. A vizslát nagyon nem kell(ett) nevelni, alapból nagyon engedelmes, ilyen kutyám még nem is volt, aki ennyire szófogadó lenne mindenfajta ráhatás nélkül.:) Viszont a staffi-val már más a helyzet, ő eléggé öntörvényű. Őt egy kicsit szigorúbban kell fogni, viszont nem szeretném, ha ez a két kutya között feszültséget okozna, esetleg a staffi azt érezné, hogy a vizslával kivételezünk.

Egy példa: mikor sétáltatásból visszaérkezünk, az Amstaff még mindenfelé elkóricál, tudja, hogy nem szabadna, hiába szólongatom, nem érdekli. Ezért arra gondoltam, hogy mikor visszafelé tartunk a sétából, pórázon fogom vezetni. Ezt tegyem a vizslával is, csak hogy egyenlő elbánásban részesüljenek, vagy felesleges ennyit agyalni, nem venné magára a staffi?

2010. márc. 8. 16:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem épp, jó ha megfogod, mert ha látja, hogy a vizslát nme fogod, rá fog jönni, hogy ha közel van és hallgat ő is szabadon lehet.
2010. márc. 8. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is csak a staffit fogd pórázra..és egy jó pár nap után már megkezdi szokni.azután engedd el a pórázról és mikor tértek vissza adj nekik jutalomfalatot ha nem kószál el és dicsérd meg ..
2010. márc. 8. 17:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2 kutyát viszek sétálni, az egyik a sajátom, a másik egy ismerősömé, aki 6 éves koráig egyáltalán nem nevelte. Az enyémet jóval többször engedem szabadon, mivel ő tökéletesen engedelmes. A saját kutyámmal többet gyakorlok, mivel több mindent tud. A másik nem érzi, hogy ez rossz lenne, sőt, az én kutyámtól egy csomó dolgot eltanult. Nem állítom, hogy nincs köztük feszültség, főleg, mivel az egyik nem is az én kutyám, de semmi értelme az engedelmesebb kutyát szigorúbban fogni, nem értené, miért bünteted, mikor jól viselkedik.
2010. márc. 8. 17:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hasznos tanácsokat kaptam!:)
2010. márc. 8. 18:19
 5/5 anonim ***** válasza:
nagyon szivesen
2010. márc. 8. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!