Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most ez elfogja rontani a...

Most ez elfogja rontani a tenyésztő hírnevem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Múlt hónapba befedeztettem a szukám egy osztrák kannal ( én is külföldön lakom). De a fajtaklubb megszűnt mivel ritka fajta ( 5 tagja volt csak abból 2 én és a feleségem). Mivel megszűnt a klubb így nem lesz aki leelenőrizze az almot és nem kaphatnak a kölykök törzskönyvet. Még 2 hét van hátra a szülésig.

Most akkor szaporító leszek mert nem kapnak a kölykök TK-t?

2015. aug. 9. 11:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen fajtáról van szó?
2015. aug. 9. 11:54
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Ha valóban tenyésztő vagy, akkor szerintem fordulj az FCI-hez ezzel a kérdéssel, hogy ilyenkor mi a teendő. Talán van rokon fajtának megfelelő szervezete, amely átvenné az ellenőrzést... Szerintem biztosan lehet valamit tenni, bár biztos nem lesz egyszerű és utánajárást igényel. Szóval: hajrá!

Különben sajnos elvileg valóban szaporítónak fogsz számítani.

2015. aug. 9. 13:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudnál csatlakozni egy külföldi klubhoz?
2015. aug. 9. 13:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem el, hogy senki sincs aki tovább vezetné abban az országban a törzskönyvet. Még magyarországon is megoldott dolog, hogy ha nincs fajtaklub (megszűnik, vagy akármi), akkor az országos szervezet (MEOESZ) viszi tovább a törzskönyvezést. Ha nálunk ez működik, akor nem hiszem, hogy másutt ne működne!
2015. aug. 9. 13:45
 5/6 anonim ***** válasza:
85%

Szívem, ha kötözködni szeretnél, menjél máshova, eleget vitázunk erről a témáról nélküled is.

Ha tényleg tenyésztő lennél, pont szarnád le, hogy az internet névtelen nagyokosai szerint szaporító vagy-e vagy sem, mert pontosan tudnád a különbséget a kettő között, és hogy te melyik kategóriába tartozol. Most is mibe fogadjunk, hogy valójában csak azt akarod mindenáron bebizonyítani, hogy nem minden TK nélküli kutya szaporított, de ez sajnos senkit nem fog érdekelni, mert amúgy a 99,9%-uk meg az, akkor is, ha véletlenül előáll egy ilyen helyzet, hogy a bürokrácia miatt nem tud valaki egy almot törzskönyveztetni, vagy váratlanul rászakad egy zongora a tenyésztőre, és nincs, aki megcsinálja helyette a papírmunkát.

2015. aug. 9. 14:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nem létezik, hogy egy fajtaklub megszűnik, és onnantól nem készitenek törzskönyvet!!! Az FCI helyi szervezetéhez be kell sétálni, beadni a papirokat, és megcsinálják.
2015. aug. 9. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!