Lehet-e valahogy a kutyák tüzelését késleltetni?
Nem normális, hogy ilyen sűrűn tüzel. Vidd el a pesti állatkórházba, ott megmondják, hogy mi a baja.
Vedd ezt nagyon komolyan, mert volt már itt kérdező, akinek szintén sűrűn tüzelt a szukája és kiderült, hogy méhgyulladása van (ez pedig halálos a szukára nézve): http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1274350-hanys..
Én ismertem olyan szukát, aki 4-5 havonta tüzelt (törpe snaci), őt ivartalanították, de nem volt tenyészegyed. Létezik módja tüzelést elnyomni, késleltetni, de csak hormonkészítménnyel, aminek, ahogy előttem is írják, megvan a veszélye, pl. növeli a gennyes méhgyulladás kockázatát. Én a helyedben biztosan nem vállalnám be, mert ha emiatt kell kipakoltatnod, akkor úgyis ugrott a tenyésszukád (nem is beszélve arról, hogy mit kell átélni vele, és hogy potenciálisan bele is halhat a kutya).
Amúgy azt nem értem, hogy ha tenyésztesz, akkor miért nem az állatorvosodtól kérdezed meg az ivarzás elnyomásának lehetőségét, veszélyeit??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!