Ha a kutyával sétálok, akkor engedjem neki, hogy szaglásszon, vagy ne?
Én szoktam engedni, hátha lent akarja elvégezni a pisit/kakit.
Viszont ha 2 perctől több időt van, megyek tovább, és Ő is jön általában. Ha meg nem, kicsit elkezdem rántani a pórázt, vagy előveszem a jutalomfalatos zacskót. Arra repül hozzám. c:
Nálunk, ha séta van, akkor az ráérős, had fészbukozzon ő is :) hagyom, hogy minden fűszálat megszagoljon, üzenetet küldjön, lazán vagyunk.
Ha megyünk valahová és viszem a kutyát, akkor láb mellett, és tempó, nincs szimatozás. De ezt mondom is neki, hogy séta vagy tempó, és a tempót mind vezényszót is használom, így meg tudja különböztetni. Nálam bevált.
Lakásban lakik a kutya.
Lemegyünk, amíg kiérünk a körútra az első fáig (kb. 1 perc) addig séta láb mellett, aztán ha fához érünk akkor pisilhet. 2-3 fát egymás után engedni szoktam megszagolni, lepisilni, aztán meg séta van tovább láb mellett, amíg kiérünk egy kevésbé zsúfolt és forgalmas szakaszra, na ott szaglászhat amennyit akar. Ha elfogynak fák, séta láb mellett, ha megint vannak fák, szaglászhat.
Bár szerintem nem kell ragaszkodni egy protokollhoz, a lényeg, hogy mindketten élvezzétek a sétát (és nálam az is, hogy ne a házak falára pisiljen :) ).
az enyém nem lakásos kva, vagyis kutya, rohadt javítóprogi biztos. :D
szóval nem lakásosnál más a tényállás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!