Az Amerikai akita is olyan hűséges, mint a Japán?
Nehogy félreértsétek.. nem szándékozom kutyát venni.
Akumi, nem arra gondolok, hogy éjjel-nappal az ember seggében legyen a kutya, csak hogy néha azért éreztesse az emberrel a szeretetét.
Persze embernek is kell néha egy kis nyugalom, nem várhatja el senki sem, hogy 0-24 vele legyen a kutya.
De néha bújjon oda, érdeklődjön.
Ezt egy Akita akkor sem teszi meg, ha kiskorától fogva rendszeresen foglalkozva van vele?
Amúgy Akumi, neked milyen fajta kutyáid vannak?
Akkor neked bújós kutya kell, nem hűséges, úgy tűnik :)
Amúgy ez nem csak a kutyán múlik, az ilyen fajtáknál pláne, hanem elsősorban a kapcsolat minőségén. Ha a kutya számára érték a gazdája simogatása, mert nem simogatják annyit ok nélkül, hogy már herótja van tőle, meg úgy általában kiegyensúlyozott a viszony, a kutya számára érték a kapott foglalkozás, nem pedig teher, akkor sosincs ilyen gond.
Ezt a "hűséges" dolgot sose értettem. Ezzel a gőzzel a beagle a leghűségesebb, mert mindig hazamegy a csavargásból...
A retrieverek látványosan képesek imádni a gazdájukat - meg mindenki mást is, aki szól hozzájuk egy jó szót.
Az amerikai akitával ugyan nincs személyes tapasztalatom, de állítólag nagyon független, önálló személyiség, aki inkább tűri, mint igényli a kényeztetést. Leginkább az északi fajtákhoz mérhető. Ha kötődik is, csak csendesen, messziről, tartózkodóan.
Nekem két kutyám van, egy terrier meg egy kuvasz. Egyik sem a legendásan "hűséges" kutyák közé tartozik. Ennek ellenére a terrier egy pillanatra sem téveszt szem elől, bár a testkontaktust ritkán keresi és nem is igazán szereti, de a kuvasz olyan hízelgést tud csapni, hogy egy labradortól is sok lenne. Bújik, ölbe ül, bohóckodik. Ha nem vele foglalkozom, csendesen fekszik a lábamnál és őriz.
ÉS, ami nekem fontosabb: mindketten egygazdások, és bár ímmel-ámmal teljesítik a családtagjaim parancsait is, előtte mindig rám sandítanak, hogy mit szólok hozzá. Én vagyok A Gazda, mindenki más a külső körhöz tartozik, akiknek megengedjük, hogy velünk lakjanak.
Igaz, rosszul fogalmaztam, bocsánat.
*Melyik fajta bújósabb, ragaszkodóbb?
Én úgy tudom amúgy, hogy az Amerikai könnyebb eset, mint a Japán, embercentrikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!