Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutya németjuhász jó...

Asti007 kérdése:

Melyik kutya németjuhász jó vagy nem?

Figyelt kérdés
Kutyát akkarok most venni de nem tudom hogy milyet a rottweiler kutya nagyon tetszik csak nagy eséje van hogy meg veszik meg már van egy kutya és azt szét szedné , meg németjuhász-ra is gondoltam csak az nem tudom milyen más kutyákal de azt tudom hogy jó házőrzésre alaklmas de milyen család kutya stb ....
2015. aug. 6. 12:53
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

jó akkor ha lesz valamelyik akkor kb ennyit kell vele csinálnom

1.tanitani

2.1-2 órás séta

3.évente oltani

4.1-3 órát vele foglalkozni

5.etetni ittatni

6.első 3 óltást meg kapja (javits ki ha több kell köszi)

7.nem elhanyagolni

8.napi egy fésűlés

ha kell több irjátok le köszi és akkor németjuhász szerintem az olyan nyugisabbnak tünik hiábba mind a kettő rendőr kutya

2015. aug. 6. 14:45
 12/15 anonim ***** válasza:
Plusz ami kimaradt: féregtelenítés (negyed évente), bolha-kullancs elleni kezelés (negyed évente), más kutyákhoz, emberekhez szoktatás (szocializáció), kutyaiskola.
2015. aug. 6. 15:15
 13/15 anonim ***** válasza:

Nagyon a "kedvenc" fajtád lehet, ha ekkora baromságokat hordasz itt össze róla... Mondjuk már az is érdekes, hogy úgy írod le ezt a fajtát, mint egy gyilkos állatot, aki 2 évesen embervérre szomjazik és a további 13 évben mindenkit leöl aki a közelébe kerül - mitől a kedvenced, ha ilyen képed van erről a fajtáról? Lássuk be, semmit se tudsz ezekről a kutyákról, szerintem te 1 db könyvet (bocsánat, szerintem 2 oldalt sem) olvastál még róluk, csak tetszik a sok hűhó körülöttük.

Másrészt kutyát ne vegyél házőrzésre. Arra van a riasztó. A kutyát megmérgezik, megöli egy perc alatt aki be akar menni, ma már nem akadály. Ráadásul ha odakerül a pár hónapos kiskutya, az mindent fog csinálni, csak "rámenni" nem fog senkire, a te szavaiddal élve, sőt, még ki is lopják a kertedből.

2015. aug. 6. 16:34
 14/15 anonim ***** válasza:
Mindkét fajtahoz magabiztos gazda kell( természetes tekintéllyel rendelkező),akit a kutya elismer főnöknek. Az irasodbol nem tunsz ilyennek. Ha nagy kutyát akarsz, lehetne vmi könnyebb természetű, mondjuk berni pásztor vagy ujfundlandi. Vagy skotjuhasz,labrador.
2015. aug. 7. 11:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Elég kevés a kutyás tapasztalatos,inkább olvass könyveket,nézz utána a neten,beszélgess szakértőkkel. És szerintem egy ilyen embernek,mint te,nem sértésből,elég egy kis Yorki.

A Roti mellé tapasztalt,erős kezű-ez nem azt jelenti,hogy veri,csak tudja kezelni-kell. Nem te,aki fél,hogy megveszik és szét szedi a másikat.

A német juhászhoz se vagy elég tapasztalt,bár kissé szelídebb,mint a Roti,de neked fingod sincs a kutyákról. A mi Herkulesünk egy nagyon kedves,bújós egyed,aki a család összes tagját imádja és szót fogad nekik. Az idegenekkel igen tartózkodó,jó házőrző,családcentrikus kutya. Ez a mi kutyánk jellemzése,nem minden kutya ilyen.

Utolsó szavam az,hogy elég neked egy Yorki,mert nincsen semmi tudásod,tapasztalatod. Olvass könyvekben,neten. Beszélj szakértőkkel.

2015. aug. 17. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!