Fiú vagy lány kutya. Mi alapján döntöttétek el?
Az első kutyám kan volt, mert anyámék kant vettek a bolhapiacon :) (Ez jó rég volt.)
Mostani kutyám is kan, kifejezetten kant keresetem, mert tudtam, hogy nem lesz pénzem azonnal az ivartalanításra az egyéb orvosi költségek mellett. (A szuka meg ha összevérezi anyám kanapéját tüzelés közben akkor mindkettőnket kivág az tuti :D) Igen, ilyen banális okok miatt hoztam kant a gyepmesteriről és nem szukát, amúgy nekem teljesen mindegy lett volna.
És az tévedés, hogy a szukák nem olyan dominánsak. Szukák között meg eddig én sokkal durvább harcokat láttam, mint kanok között és az én kanomra is a szukák szoktak komolyan támadni, a kanoknál inkább a látványkertészet/szájkarate megy.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7072616-miert..
Ivartalanított szukák között nincs harc. Mindössze csak a kanoknál, sőt, ők még igen dominánsak és veszedelmesek az emberekre. A lovaknál is a mént nem lehet egyszerűen meglovagolni, mert egy böhömnagy akaratos fedezőmén addig, amíg nem herélik ki. :) Bocsi az offért.
Szia! :)
Dobermann tartó vagyok,van egy szukám és egy kanom is,körülbelül egy idősek.
Ha a külsőségeket nézzük akkor a kan sokkal szebb,úgymond férfiasabb,nagyobb mellkas,nagyobb fej,magasabb,szélesebb :) És ez szinte minden kutyafajtánál így van.
Ha inkább a belsőségekre gondolunk akkor a szuka kutyák/kutyám,sokkal nyugodtabb,szófogadóbb,figyelmesebb és szeretetre vágyóbb. A kan pedig szeleburdibb,elevenebb,szórakozottabb.
Egy nagyon jó ismerősöm és dobermann szakértőmet idézve: 1 kan = 5 szuka :)
Döntse el mindenki mire van inkább szüksége :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!