Hogyan szoktassam hozzá az 1 éves mopszom a 10éves
kutyámhoz?
Figyelt kérdés
A legnagyobb gond a mopsszal van, ez lehet amiatt történt mert korán elkerült az anyukája mellől. Kezdetben nagyon jól kijöttek kergetőztek, kutyamódon játszottak, a nagy kutyám mindig lehajolt a kicsihez, volt hogy lefeküdt és hagyta hogy ugráljon rá. Viszont ahogy többet volt kint egy idő után megváltozott a viselkedése a mopsznak. A másik kutyánk nem közelíthetett meg, mert egyből támadni akarta, a játék sem volt már játék mert a mopsz vicsorogva a nyakára ugrált. A másik kutya fark csóválva tovább ált, és nem foglalkozott vele, viszont a mopsz képes volt többször is utána szaladni, és ilyenkor az volt a megoldás hogy bementünk és mikor észrevette hogy egyedül van eljött onnan, de amint kimentünk újra kezdte. Ez volt kezdetben. Egy ideig nem igazán engedtem őket egybe mert féltem az idősebb kutyát, mivel neki az egyik lába beteg, így nem akarom hogy sérüljön. Most újra próbálkozom. A mopsz továbbra is bedühődik, nem hallgat a nemre, nem figyel a jutalomfalatra sem, megőrül. A másik kutyám többnyire folytatja azt a reakciót hogy otthagyja, de már volt olyan is hogy az a kis dilis nekiugrott és olyankor odakapott neki, de a mopsz tovább kekeckedett. Nem tudom mit csináljak mikor ilyen a mopsz, mert a probléma vele van. Ha rácsapok a popsijára meg se érzi, nagyobbat meg nem szeretnék ráütni mert nem. Szidjam le jól vagy nyugtassam le? Most leválasztottunk egy részt az udvarról hogy egyedül is kint maradhasson mindkét kutya, de hosszú távra nem megoldás, szeretném ha összeszoknának.
2015. aug. 1. 09:20
1/5 A kérdező kommentje:
gond lehet a korai leválasztás? ilyenkor van lehetőség megváltoznia? NEM SZAPORÍTÓTÓL VÁSÁROLTAM, MENHELYRŐL KERÜLT HOZZÁM! ezt azért írtam nagy betűkkel mert észrevettem hogy sokan nem is figyelnek a fő kérdésre és rögtön támadni kezdik a kérdezőket amint meglátják a korai leválasztás szót.
2015. aug. 1. 09:21
2/5 anonim válasza:
először azt kell csinálni, hogy mind a 2-őt szájkosárral kell egymáshoz engedni, FOLYAMATOS FIGYELÉSSEL, aztán vedd le a szájkosarukat! a sétákhoz ajánlom:
A mopszot meg kell nevelni. A popsijára csapás az egy kutyának semmi.
Jártok vele amúgy más kutyák közé? Velük hogy viselkedik?
Meg kell tanulnotok hatékonyan tiltani a nem kívánatos viselkedést.
2015. aug. 1. 18:07
4/5 A kérdező kommentje:
sétáltatás közben találkozik más kutyákkal. amikor a házakból elkezdenek ugatni a kutyák visszaugat és rendetlenkedik, de a 3-4dik kutya után lenyugszik. ha visszafele tartunk a sétáról és már fáradt akkor nem érdekli semmi csak lassan sétál a lábam mellett.
rám nagyjából hallgat ezt elfelejtettem leírni, persze nem a legtökéletesebben. anya és apa pedig elkapatta, ha őket meglátja a másik kutyára rögtön ugatni és vicsorogni kezd, és olyankor velem is más a viselkedése. mostanában próbálják leszidni de akkor hisztizni kezd, és amíg nem megyek oda leszidni addig hisztizik is..
2015. aug. 1. 19:27
5/5 anonim válasza:
Nem hozzászoktatni kell egyiket a másikhoz, csak megtiltani neki a nem kívánatos viselkedéseket, de úgy, hogy fogja is fel, hogy nem csinálhatja. Szóval nem szépen kéred, hogy ne már, hanem megtiltod, minden egyes alkalommal, amikor egyáltalán megfordul a fejében, hogy bántja a másikat.
Ha egyedül nem megy, irány a kutyasuli (szocializációs foglalkozás), vagy hívjatok házhoz kiképzőt, aki megmutatja, hogy lehet ezt csinálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!