Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit javasoltok? Pórázt és...

Mit javasoltok? Pórázt és nyakörvet kell neki venni, csak nem tudom milyet.

Figyelt kérdés
9,5 hónapos 38kg-os szuka golden retrievernek milyen pórázt, mert már újat veszünk neki, meg nyakörv is kell már. Milyen pórázt vegyek? Retriver pórázt? Bőr pórázt, vagy láncot?Vagy haltit? Vagy valami mást? Légyszi válaszoljatok!
2010. márc. 7. 10:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy egyszerű textil v. bör kiképzőpórázt (kb 2m hosszú, de három méretben állítható, fressnapfban 1000ft körül van)
2010. márc. 7. 11:20
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

És nyakörvet fogok venni, de vegyek mellé hámot?

2010. márc. 7. 11:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hámot csak akkor ha normálisan, húzás nélkül tud közlekedni. Bár én a hámot totál feleslegesnek tartom a legtöbb esetben amikor használják - ráadásul rosszul. Arról nem is beszélve h szerintem egy kutya (alakja) úgy szép ha nincs rajta semmi. :o)

Retriever pórázt akkor vegyél, ha még képzed a kutyát. Jó ha van otthon. De ne az a vastag 1-2 centi átmérőjű, hanem a vékony 5-6 mm-es! Ez fontos, mert a vastaggal semmire nem mész, az csak bohóckodni jó.

2010. márc. 7. 11:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, nem kötözködni akarok és nem válasz a kérdésedre, de ha igaz amit írtál, akkor a kutyusod rettentő kövér!

Nem vagyok egy goldi szakértő, de keresgélve a neten mindenütt azt írják, hogy a normál súlya egy felnőtt golden retriever szukának kb. 25-32kg. Az, hogy ő még csak alig 10 hónapos és már jóval túlvan ezen, elég nagy baj! Komoly mozgásszervi problémái lehetnek belőle. Szerintem konzultálj az állatorvosoddal, hogy mit kellene csinálni, mert ez így nem jó!

2010. márc. 7. 13:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam :P 28 kg:)
2010. márc. 7. 14:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha szépen közlekedik pórázon, nem húz, akkor sima textil vagy bőr nyakörv és póráz, pórázból a kiképző póráz (kb. 2m hosszú, 3 karika van rajta, így állítható a hosszúsága).

Mindkettőből széles választék van a Fressnapfban, 500-1000 Ft-ért már lehet kapni.

A halti, a retriever póráz csak akkor kellenek, ha húz a kutya, és a hám pedig felesleges. Nyakörvvel sokkal jobban és finomabban tudod irányítani a kutyát.

2010. márc. 7. 16:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még nem tudom pontosan, de vagy kiképző, vagy retrieverpórázt veszek neki. De az is lehet h mindkettőt.
2010. márc. 7. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!