Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha bogarak vannak...

Mit tegyek, ha bogarak vannak a kutyámon?

Figyelt kérdés
A napokban észre vettem, hogy kicsi bogár mászik a kutyámon. Sőt, inkabb nagyon gyorsan fut, alig tudtam leszedni a kutyámról. Nem bolha, mivel nem ugrik. A végtagjain és a hátán találtam kicsi fekete gömböket amik nem voltak rajta eddig. Először azt hittem lor, de nem. Kérlek benneteket, hogy nem segítsetek, hogy mi ez, és mit tudok ellene tenni. Már utána olvastam, de nem tudom mi ez.

2015. júl. 30. 16:01
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat, por.
2015. júl. 30. 16:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Pedig ez bolha.
2015. júl. 30. 16:04
 3/6 A kérdező kommentje:
És mit tudok ellene tenni?
2015. júl. 30. 16:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
1000 féle bolha elleni készítmény van, bármelyiket választhatod.
2015. júl. 30. 16:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Vagy esetleg elvihetnéd állatorvoshoz...
2015. júl. 30. 18:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Állatorvosnál tudsz venni különféle bolha elleni cseppeket, nyakörveket, tablettákat. Vannak mindenféle árkategóriában. Ez az első lépés, hogy a kutyát magát bolhamentesíted. Meg is fürdetheted (a tényleges bolhairtás ELŐTT).

Egy féreghajtózás sem ártana, mert a bolhák férgességet is terjesztenek.

Ha más kutyád vagy macskád van, őket is le kell kezelni. Vigyázat, némelyik kutyáknak készülő bolhaellenes spot-on halálos méreg a macskáknak!!

Aztán a fekhelyét, rongyait jó magas hőfokon mosd ki. Az ólját, ha kinti kutya, pucold ki, és szintén fújd be valami bolhaellenes szerrel (állatorvostól kérj ilyet). De fontos, hogy évekig folyamatosan védve legyen a kutya a bolháktól, mert ha pl. 3 hónap a hatóideje egy szernek, és te 5 hónap után ismétled a kezelést, akkor a kutya visszafertőződhet és megint elszaporodhatnak a bolhák. Ha sokáig folyamatosan védett a kutya, a bolhák előbb-utóbb éhen halnak.

2015. júl. 30. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!