Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyamon levo sebbet hogy...

Csalacsava kérdése:

Kutyamon levo sebbet hogy ápoljam?

Figyelt kérdés
A kutyam fején van egy sebb. Nem tudom sherintem gennyes lehet mert az egész feheres. Olyasmi mintha egy luk lenne felul a koponyáján. De nem az hanem egy kis nyilt sebb. Nem tudom hogy szerezhette. Most vettem észre. Mit t eg yek? Hogy fertőtlenítsem neki? Betadinnal lehet? Begyógyuljon neki es jól legyen(nem altok rajta kulso kimutatast,hogy nyuszog vagy valami..) de angyon féltem. Kerlek segicsetek.
2015. júl. 28. 20:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Képzelj ek egy makaroni tésztát. Nézz bele. Mintha egy csőbe néznél. Az felnagyitva es nyalkasan es hasonlo szinuen. De nem olyan h az agyába látni be. Hanem maga a sebb olyasmi. Nem tudom mar h elmagyaratni. Akkor betadinnalfogom apolni neki.
2015. júl. 28. 21:16
 12/16 anonim ***** válasza:
nem lehet, hogy beköpte egy légy? akkor viszont irány a doki, ő meg tudja vizsgálni
2015. júl. 28. 21:34
 13/16 anonim ***** válasza:
Először is ki kell tisztítani a sebet . Hidrogénperoksz*iddal. Utána mehet a betadin. Bocs, de nem akar az ikszem működni.
2015. júl. 28. 21:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Ez így egy tályognak hangzik. A tályogok mély, szúrt sebekből keletkeznek (pl. megszúrja egy hosszú tüske, vagy patkány, szemfog harapás, szőges drót stb.), amelyek, mivel keskenyek gyorsan bezáródnak, a mélyben elfertőződnek (Desulfo vibrio - ami ellen nincs antibiotikum de van más), majd a felgyülemlő genny nyomása ismét felnyitja a sebet - szerencsés esetben - és a nyitott sebből szivárog a genny. Sajnos a mélyben újra is termelődik.

A Desulfo vibrio szerencsére obligát anaerob, ezért az oxigén megöli. Ezért a hidrogénperoxid (nekem működik az "x") jó ötlet, mert az pont erre való. Viszont a tályogot fel kell tárni (ez csak egy kis metszés), hogy a mélyét is ki lehessen tisztítani. Megprobálhatsz ugyan egy 3-5 százalékos H2O2 oldatba mártott gyufaszálra csavart vattával belenyúlni a sebbe és kitisztítani, de szerintem azt a kutya nem fogja hagyni. A felszín a Betadinnal kenegetheted ugyan, de az csak a felszínt fertőtlenítti, a mélybe nem jut le, ráadásul a D. vibrio Gram negatív, ezért az antibiotikumok nem hatnak rá.

Nem értem miért nem akarod elvinni orvoshoz?

Az engem korábban lehurrogóknak volt annyi igazsága, hogy rendesen el kellett volna olvasnom a kérdésedhez írt magyarázatot és akkor nem kérdeztem volna olyan hülyeségeket, hogy milyen a seb, meg mekkora. De szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét arra, hogy a Betadin bármilyen kiváló gyógyszer is, nem pánácea, hogy látunk egy sebet, oszt durr neki Betadine!

A nyaktölcsért pedig csak akkor alkalmazzák, ha olyan sebet kezelnek, amit a testén elér a kutya, fejsebre soha (még a sem védelmére sem). Ha fejsebes kutyára adták, akkor az tényleg lehúzás volt. És ha elolvasom rendesen a Kérdező írását és benne azt, hogy fejsebről van szó, akkor természetesen nem javasoltam volna, hogy nyalogattassa a kutyával. Egy mély tályogot amúgy sem tudna magán meggyógyítani.

2015. júl. 29. 00:50
 15/16 anonim ***** válasza:

Add #10

[link]

[link]

[link]

"Tudtad? A nyál igen erős baktériumölő. Az állatok például azért nyalogatják sebeiket, hogy fertőtlenítsék, és segítsék vele a gyorsabb sebgyógyulást. De nem csak a külső sebeket fertőtleníti a nyál. Ha kiszárad a szád, nem iszol eleget, és nyáltermelődésed csökken, tapasztalhatsz rossz leheletet, a baktériumok ugyanis elszaporodnak, a nyál öblítő hatása enyhül.

Tudtad? Holland kutatók megtalálták a sebgyógyulásért felelős fehérjét a nyálban, mellyel egyrészt az állatok nyalakodására, másrészt pedig arra találták meg a magyarázatot, hogy miért gyógyulnak a sebek a szájban gyorsabban, mint a test bármely más pontján."

Forrás: [link]

[link]

... and many, many more.

2015. júl. 29. 01:17
 16/16 anonim ***** válasza:

Az állatorvos mint opció miért nem kerül szóba?

És míg várakozol a rendelőben:

[link]

2015. júl. 29. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!