Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A 8 hónapos goldenemet képtele...

A 8 hónapos goldenemet képtelen vagyok sétáltatni. Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Már egy csomó mindent próbáltam. Nagyon húz. Könyveket is olvastam róla. Amikor húz megfordulok és akkor arra húz. Ha visszafordulok akkor meg arra. Ha kutyát lát képtelen megfékezni. Pedig betartom az alapvető szabályokat a falkavezérség elnyerésénél. Nem nézek rá amikor hazaérek, úgy csinálok mintha ennék a kajájából, de ilyenkor simán végignézni, nem érdekli. Nem hagyok előtte kaját, itthon kezesbárány, kint meg nem lehet vele bírni. :( Sürgősen kéne válasz, nem akarok kifogyni az időből. 15/L
2010. márc. 6. 20:29
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Már láttam ezt a dog whisperert. Köszi a válaszokat.

Neked meg Stockholmból jó kutyázást! :)

2010. márc. 7. 09:37
 22/24 anonim válasza:
A golden retriverek nagyon okos kutyusok. Jutalomfalattal és klikerrel mindent elérhetsz nála, először tanítsd meg az ÜL-re, utána jöhet az OTT MARAD! és így tovább, egy idő után ő lesz a legengedelmesebb kutyus.
2010. márc. 7. 10:33
 23/24 A kérdező kommentje:
Ezeket már mind tudja. (itthon)
2010. márc. 7. 10:34
 24/24 anonim ***** válasza:

Ide is beteszem neked hátha segít:

Retriever póráz:

[link]

A lényege nagyjából ugyanaz mint a fojtóláncnak, csak az anyaga, vastagsága és kezelése más. Ahogy a képen is látszik a retriever pórázon van egy rögzítő gyűrű. Felteszed a kutya nyakára, felhúzod egészen az álla alá és a füle tövéig és úgy rögzíted h egy nagyon kicsi lazuló játéka legyen, de ne csússzon le a kutya torkához mert akkor nem ér semmit. Nagyjából az első lépések után gyönyörűen fog jönni a kutya, neked csak kicsiket kell korrigálnod (meg-meg húzni, nem tépni, nem végig feszíteni, apró rántásokkal korrigálni) és a jóra (amikro laza a póráz és nem feszül/feszíted meg a nyakán) ráerősíteni. Sokkalta hatásosabb mint egy fojtólánc (amibe egy érzéketlenebb, vagy "leszarom" tipusú kutya ugyanúgy befeszül)

2010. márc. 7. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!