Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek hány kutya az...

Szerintetek hány kutya az ideális egy kennelben?

Figyelt kérdés
2010. márc. 6. 17:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ja hogy úgy. Hát szerintem olyan 3-4 kutya za ideális a jobb tenyésztőknél, és ha többet akarnak akkor párat társtulajdonsban adnak el. És akkor más foglalkozik velük, de a kennelhez fognak tartozni.
2010. márc. 7. 14:27
 12/22 anonim ***** válasza:
80%
Én tenyésztő vagyok, jelenleg 3 kutya van nálam. Egy szuka, és két kan. Fél hold területük van. Tanyán lakunk, minden másnap eljárunk erdőtúrára a kutyákkal, valamint a lovakkal is. Nálam eddig maximum 5 felnőtt kutya volt. Többel még 2 ember sem bír rendesen foglalkozni szerintem.
2010. márc. 8. 00:10
 13/22 Akiteki ***** válasza:
100%

Akkor most a kennelre, mint a kutyák tárolóhelyére, vagy a kennelre, mint tenyészetre gondoltál?

Még mindig nem világos, bocsi.

2010. márc. 8. 11:08
 14/22 A kérdező kommentje:
kennelre mint tenyészetre
2010. márc. 8. 15:49
 15/22 Akiteki ***** válasza:
100%

Ja, így már értem, köszi.

Viszont válaszolni lényegesen nehezebb rá.

A tenyésztéshez bizony kutya kell.

Az ember meg azért tenyészt, hogy magának is megtartson belőle.

Piszok nehéz társtulajdonost találni, aki mindenben megfelel az ember elvárásainak.

Nagy kennelekben külön személyzet van, aki a kutyákkal foglalkozik. De ezt nálunk nem sokan tudják megfizetni. Meg nekem a szívem szakadna, ha a kutyám a takarítót jobban szeretné nálam.:))

Mi kitaláltuk itthon, hogy 10-ben maximalizáljuk a kutyák számát. Tehetem ezt azért, mert itthon dolgozom, egész nap velük vagyok. Most tartunk 12-nél. :)

Persze ők nem mind tenyészkutya, van köztük 2 ivartalanított kedvenc, másik 4 nemsokára szintén ivartalanítva lesz.

Igencsak be kell osztanom, hogy mindenkire jusson idő tanítani, gyakorolni. Ha megyek valahova és nincs kánikula, tuti hogy van 1-2 kutya velem a kocsiban, két vásárlás vagy intézkedés között sétálunk, világot látunk. Napi séta bevallom nem jut mindenkinek, felváltva kettesével-hármasával szoktunk menni a rétre futkározni. Szerencsére a kert hatalmas, az sem szenved mozgáshiányban, aki aznap itthon maradt.

Nem találom soknak, ha valakinek 8 szukája van. Ha évente csak 1 alom születik és mindegyikből megtart, simán eléri a 15-öt is. Nehéz megállni, hogy az embernek ne legyen évente legalább egy új kutyája, mert kit visz kiállításra, ha már a mamik tele vannak serlegekkel.

2010. márc. 8. 19:41
 16/22 anonim ***** válasza:
76%
Nem hiszem azt, hogy akinek 3 kutyánál több van otthon, az már szaporító lenne. A szomszédunk kutyatenyésztő(nem szaporító, hanem nagyon is jó tenyésztő), 7 kutyája van és nagyon szépen vannak gondozva. Mindegyik együtt van egy nagy, füves területen, minden nap sétáltatva vannak és nagyon szeretik őket. Rendszeresen járnak velük kiállításra és évente 1-2 almuk van.
2010. márc. 8. 21:30
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a gazdik életstílusa, körülményei válogatják.
2010. márc. 10. 18:27
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
szeretem az olyan tenyésztőt, ahol 7-8 éves veterán kutya is van. mert ez azt jelenti, hogy megbecsüli, és szereti az állatot. nem csak "használja". Szerintem 3-4 kutya az ideális.
2010. márc. 10. 20:29
 19/22 Akiteki ***** válasza:
75%

Ideális 2 lenne. De akkor hogy tenyésztesz?

Ha csak 2 évente van 1 alom, akkor is lesz minden 2 évben egy új kutya. Mire az első 15 éves lesz, akkor is lesz 8 kutya otthon.

2010. márc. 10. 21:10
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktak megtartani minden alomból kiskutyát. ha nagyon igéretes, akkor kiadják felestartásba.
2010. márc. 11. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!