Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ideális kutya lenne számomra...

Ideális kutya lenne számomra a Shar pei?

Figyelt kérdés

Nem első kutya lenne:)

Szeretnék egy olyan kutyát akit meglehet tanítani az alapvető dolgokra. (ül,marad, nem szabad stb)Mivel nincs túl sok szabadidőm ezért nem tudnék vele mindennap sokat játszani és sétálni. Hétvégén tudnék nagyok sokat foglalkozni vele , hétköznap 2szer 3szor tudom elvinni sétálni, játszani vele. Nem lustaságból nem tudnék vele többet játszani és foglalkozni hanem azért mert hétfőn és szerdán kézilabda edzéseim vannak. Megfelelő lenne számomra? és az kimaradt ,hogy bejöhetne a házba és nem lenne egyedül mert egy 5 tagú családban élek:)

13/L

2010. márc. 6. 17:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nekem is az egyik kedvencem küllemre/jellemre a shar pei, de nagyon lebeszéltek róla. Egy (asszem) kutyamagazinos cikkben olvastam, hogy nagyon értő tartást igényel, folyamatosan tisztogatni kell a ráncait, mert könnyen lesz szőrtüszőatkája, meg mindenféle egyéb bőrbetegsége. Hasonló elvárásaim voltak, mint neked, és én végul az angol bulldog mellett döntöttem. Lent a parkban ahova járunk a bulldival, megismerkedtünk egy shar pei lánnyal, és a gazdija azt mondta, hogy soha semmilyen egészségügyi gondja nem volt. Aztán egy év múlva jött ízisz tök kopaszon. Allergiás lett valami ételre szegény, és kihullott az összes szőre. Azóta csak méregdrága antiallergén tápokat ehet.

Nem mondom, hogy a bulldog sokkal jobb, mi is túl vagyunk egy szemmműtéten, meg egy rejtett here eltávolításon.

De jól gondold meg a shar peit, mert könnyen lehet, hogy nagyon komoly állatorvosi költségeid lesznek.

2010. márc. 9. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!