Kiállítás elött kozmetikusnak kell "kiszépíteni" a kutyát, vagy esetleg othon?
Kutyakozmetikusként azt mondom, hogy az attól függ.
Mert ha rendben van a szőre méretre, és csak megfürdetni kell, akkor otthon is elvégezhető, de fúvóval egyszerűbb lenne a dolog mert közben kefélni is kell (ezek csak versenykutyákra vonatkoznak)
Viszont te ne nagyon kezdj bele a szőrvágásba, mert lehet, hogy nem lesz szimmetrikus, múltkor egy nő hozott be egy szakállas colliet, hogy ő belevágott és rossz lett az egész.
Sajnos ez ilyen.
A juhászok lenyírják :D
Minden kutyának vissza kell vágni a szőrét, budapesti vagyok, de kiállítási kutyákkal nem nagyon dolgozom, mert bennem van az a félelem, hogy elrontom, 3 éve vagyok a szakmában.
Mivel te sem tudod, hogy pontosan mi kell a kutyának, így konkrét árat én sem tudok mondani, ha csatolsz egy képet róla, akkor megmondom :)
11.
Hát kölyökkutyát még nagyon ne vigyél versenyre, hisz új neki minden, és beviszed a tömegbe úgy, hogy nincs szocializálva.
Nem kell magázni, én is fiatal vagyok, 23 éves :)
A karomvágás nem szükséges, ha a kutya kerti vagy sokat van lent, mert az aszfalt koptatja a körmét.
Mivel kölyök, így bőven elég lesz a fürdetés+fésülés, mivel nincs akkora szőrük :D
A másik meg, hogy azt nem mondtad el, hogy border collie versenyre viszed, vagy sima minden kutya ott van féle versenyre, mert a collie versenynél az agility képességet fogják nézni a későbbiekben, a simáknál meg szlalomozás, ül, fekszik, különböző bemutatók lesznek.
Minden kutyaversenyen van egy kutyakozmetikus, aki helyrerázza a kutyát, csak drágábban, mintha sima kozmetikushoz vinnéd :) mivel nem voltam még puppy versenyen, így nem nagyon tudom, hogy miről szól tulajdonképpen.
Törzskönyves lesz? Ugye tudod,hogy akkor show vonalú kutyát kell,hogy vegyél??
Amúgy 3-6 hónapos korig lehet nevezni baby osztályba.
Természetesen minden oltásnak meg kell,hogy legyen.
Alap esetben egy bordernek így kell kinéznie egy kiállításon : [link]
Alapos fürdetés,fésülés,szerintem náluk is úgy van,hogy csak egyenes fogú fésűvel lehet fésülni,szóval aljszőrt nem szabad kiszedni,mert az dússá teszi a szőrt :) Aztán meg kell igazítani a lábaknál,farok,has,mellkasnál a szőrt.
Viszont ajánlom,hogy olyan kozmetikus készítse fel a kutyád aki csinált már bordert,mert egy jó kozmetikuson sok múlik. Én is kutyakozmetikus vagyok,bár én még nem vagyok benne évek óta benne a szakmában,de jó tanárom volt!
Viszont kiállításról,kozmetikustól a tenyésztőtől kell érdeklődni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!