Tényleg betiltották a pitbull kutya fűl vágását?
Nem ugyan az. Arra céloztam, hogy semmi beleszólásuk nincs a dologba.
Remélem a farok vágást is ugyan úgy elítélitek! És hiába jön az hogy kicsi még nem érzi, porcos stb.
"Aki az emberekhez hasonlítja, azoktól kérdezem hogy az milyen dolog amikor a csecsemőnek átszúrják a fülét, körülmetélik, stb? :) Megkérdezik a gyereket? Nem."
Ha ez vigasztal, én azt is elítélem. Főleg a körülmetélést, de a füllyukasztást is.
A fülvágásnak, farokvágásnak is meg van az egészségügyi oka sok fajtánál! Dogoknál a heveny fülgyulladás nagyon is gyakori a lógó fülűeknél, míg a vágottaknál nem alakul ki. Felnőtt korában pedig már kicsit fájdalmasabb a kutyának a kupírozás, míg kölyök korban estére már nem is foglalkozik azzal, hogy mi történt a fülével.
A farokvágás pedig a túl heves csóválás miatti sebek, akár törések miatt van. Szerintem is nagyon túlreagálják ezt a dolgot sokan. Ennél nagyobb állatkínzások is vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!