Egér mérget evett a kutyám. Mit kell tenni?
Ha az állatorvos azt állapítja meg, hogy már biztosan nem lehet segíteni a kutyuson, és az altatás mellett dönt, szerintem ne ellenkezz, mert megkíméled attól a haláltusától, ami rá várna. A patkányméreg blokkol egy véralvadásért felelős alkotót a vérben, ezért a hajszálereket, melyek a különböző testmozgások következtében spontán folyamatosan károsodnak, nem zárja el véralvadék, így főleg az érzékenyebb belső szervekben és a gazdag erezettségű agyban vérömlenyek alakulnak ki, melyek nyomják a környező szöveteket, ezáltal ott oxigénhiány lép fel,-elhalások következnek be. Az érrendszerben a csökkenő vörösvértest-szám (felhígul a vér) anyagcserezavarokat és oxigénhiányt okoz.
Ha egy állat patkányméreggel van megmérgezve, akkor TILOS feleslegesen emelgetni, mozgatni, mert ez újabb érszakadásokhoz vezet, ezek siettetik az állapot romlását!
Frankó hogy hirtelen mindenki vészhelyzetet játszik :D
Orvoshoz kell vinni, ok, de ha már látja hogy bekajálta a kutya annyi esze lehetne hogy a tejjel való felszivodás helyett meghánytassa a kutyát ugyanis ha a méreg nagyrésze kiürül nagyobb az esélye az életbemaradásra.Az ilyen kitett mérgek nem azonnal kezdenek felszívódni.Amugy kiskoromban én is bekajáltam már mérget szerencsére mire orvoshoz kerültem kihánytam nagyrészét ugyhogy semmit nem kellett már az orvosnak csinálnia.
Egér, és patkányméreg ellenszere rá van írva a dobozára.
Ha nincs ráírva, akkor szabálytalan kihelyezés történt. Rúgd hátsón aki kirakta, igazából fel is lehet jelenteni érte, mert mi van ha gyerek eszi meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!