Bevállaljam a kutyámmal a buszozást?
Figyelt kérdés
Van egy aránylag nagy súlyú, majdnem 30 kg-os kutyám. Lassan itt az egész ideje a kötelező oltásnak, de állatorvos csak két faluval arrébb van. Az a gond, hogy a kutyám nagyon félős, ráadásul még vak is. Attól félek, hogy a busz ajtóba esetleg megmakacsolja magát, és nem tudok vele majd mit kezdeni. Azt tudni kell, hogy én alig vagyok 40 kg, vagyis nem bírnám felrakni a buszra. Bízzak benne, és próbáljam meg mégis? Vagy mit lehet még ilyenkor tenni?2015. júl. 22. 12:56
1/9 piriiiii válasza:
Nincs valaki, aki segítene? Barát, barátnő, szülő, testvér, akárki... Illetve, vannak állatorvosok, akik házhoz mennek szinte az egész megyében, vagy akár az országban. A mi orvosunk ilyen, ráadásul nagyon rendes és figyelmes ember.
2/9 anonim válasza:
Csak van valakinek autója, akit meg tudsz kérni erre a szívességre. A doki nem jön ki? Értem, hogy messze van, de csak kijár, ha már ennyi szabály köti a kutyatartást. Gondolom, a chipezést is megoldottátok valahogy.
3/9 A kérdező kommentje:
Abszolút senkim nincs, csak mi vagyunk ketten egymásnak.
2015. júl. 22. 13:03
4/9 anonim válasza:
Felülsz a hátára, s elvisz az téged.
5/9 anonim válasza:
Hívd fel a dokit, szerintem is a legtöbb kijön.
6/9 A kérdező kommentje:
Eddig nem ilyen gond, mert városban laktunk, és csak be kellett sétálnunk a rendelőbe.
2015. júl. 22. 13:05
7/9 anonim válasza:
Akkor marad a házhoz hívás. Ha az sem működik, jelezheted az önkormányzatnak, hogy nem tudod önerőből megoldani a kutya orvoshoz juttatását. Esetleg a környéken működő állatvédő szervezeteket is megkérhetsz.
8/9 anonim válasza:
Hívd házhoz az állatorvost, nálunk a rendelőbe nem is szoktuk bevinni, mert behúzni se lehet. Kijön, beoltja, de ehhez kell, hogy legyen a kutyának egészségügyi könyve és chip is benne.
9/9 anonim válasza:
Mi a baj a dokival? Sokba kerül, hogy kimegy? Vagy túl sokára megy ki?
Ha anyagilag így éri meg jobban, első körben próbáld meg a buszt, de már elindulásnál fogd fel úgy, hogy megeshet hogy kudarcot vallasz, szóval fogd fel röpke kirándulásnak. A kutyákban az a szép, hogy mindig megtudnak lepni és akkor is imádjuk őket, ha leéget egy egész buszmegállónyi tömeg előtt. Ha én ott lennék, mint utas, biztos segítenék. :-)
Lehet kicsit húzni fog. Vastag nyakörvet tegyél rá, mert a vékony jobban benyomja a gégéjét. A hám lenne a legjobb, de ha az orvost kihívni nincs pénzed, akkor valószínűleg hámra sincs. De ha mégis megoldható, szerezz hámot, sokkal kíméletesebb, ha megmakacsolja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!