Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen tápot adnátok egy...

Milyen tápot adnátok egy olyan kutyusnak, akinek egy csomó e. ü. problémája van?

Figyelt kérdés
Nem nőtt be a kutacsa, 5 éves korára kiesett egy csomó foga, és nincs 2 kiló. Nagyon ideggyenge, folyton nyöszörög, és emellet igen magas fordulatszámon pörög. Allergiás tünetei nincsenek, de mi most Pro Plan sensitive-t adunk neki, beáztatva. Sajnos fiatalabb korában Chappit evett, mert nem voltunk elég műveltek kutyából... Azért most szeretném pótolni, amit eddig elrontottam.
2010. márc. 5. 14:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt szerintem inkább állatorvossal konzultáld meg. Ő tudja h most mire szüksége és ezt melyik tápból (vagy inkább milyen összetételű tápból) nyerheti ki legjobban.
2010. márc. 5. 14:18
 2/14 anonim ***** válasza:
53%
ha már csak pár foga van akkor valoszinuleg ne csak tápot adj neki hanem jo volna neki konzerv amihez rágás alig szukséges. persze ne nagyon sokat mort foglepedékes lesz hanem egy héten mondjuk 2-3-at:)
2010. márc. 5. 14:19
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

nekem a pro plan nem vált be. feltéve ha a kutyusom arra allergiás.

szerintem próbáld meg az acanát, az gabonamentes.

2010. márc. 5. 14:27
 4/14 anonim ***** válasza:

De!! Utolsó vok..jut eszembe, vannak olyan tápok, amik gyógytápok.PL. a Trovet, van többféle tápja annak is. PL. húgykőre, allergiára, májbetegségre stb.

Legjobb az lenne, ha valamilyen immunerősítős tápot vennél neki sztem, de nem külön immunerősítő port, mert ki tudja mi van azokban:SS

gyógyulást a kicsinek.

2010. márc. 5. 14:29
 5/14 A kérdező kommentje:
A szárazat beáztatjuk, így nem kell ropogtatnia. :) a dokink mindig a Select Goldot ajánljgatja... Én azért nem tartom annyira jónak. A gyógytápok nem rossz ötlet, de olyan baja meg nincs... Azért köszönöm a válaszokat, jöhetnek még :)
2010. márc. 5. 16:26
 6/14 anonim ***** válasza:

Szerintem elég súlyos kalcium hiánya van (vagy csak volt) a kutyának (nem nőtt be a kutacs, kiestek a fogak), így jó lenne valami vitaminos tápot adni neki.

A Hill'snek vannak spéci tápjai (pl. nagyon sokan dícsérik a J/D-t, ez ízületekre, csontokra van), vagy ott a Royal Canin yorki táp.

Az Orijenben van egy csomóféle gyógynövény.

2010. márc. 5. 16:44
 7/14 A kérdező kommentje:
Kezdek kételkedni abban, hogy jó dokihoz járunk, mert ő semmi ilyesmit nem mondott. Szegény kutyus durván beltenyésztett, ez viszont biztos. :(
2010. márc. 5. 18:36
 8/14 anonim ***** válasza:

Az orvosok általában nem értenek a tápokhoz (tisztelet a kivételnek), és sajnos azt kell mondanom, hogy nem is kötelességük böngészni a több száz féle táp összetételét, hogy ajánlani tudjanak.

A doki azt a tápot ajánlja, amelyik céggel szerződést kötött, tehát ebben nem nagyon lehet megbízni...

Amit írtam, az nem orvosi diagnózis, de pl. a terhes nőknek is meg szokott lazulni a fogazata, hiszen a fejlődő magzat elvonja a kalciumot az anya szervezetétől. A kutacs csontosodásához is kalciumra van szükség, így ez logikusan brutális kalcium hiányra utal.

Én is nagyon sokat küzdök a tápokkal, mi a jó, mi nem jó, ajánlanak egyet, persze egyből csalódok is benne... Én a Fressnapfban, és minden egyéb áruházban is végig olvastam az összes táp összetételét. Előtte kicsit utána olvastam, mit jelent a nyershamu, meg egyéb fura szavak, illetve egy kutyának (fajta, kor, méret szerint) miből mennyire van szüksége => ez alapján mérlegeltem. Igaz, elég sok munka meg utána járás.

2010. márc. 6. 16:14
 9/14 anonim ***** válasza:

utolsó válaszoló!

dettó ugyanezt csináltam, csinálom a mai napi. végül melyik táp mellett raktad le a voksod?

2010. márc. 6. 17:09
 10/14 anonim ***** válasza:
*napig
2010. márc. 6. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!