Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor hagyja abba a rongálást?

Mikor hagyja abba a rongálást?

Figyelt kérdés

1-1,5 hónapja van nálunk egy 11-13hónap körüli vizsla-szetter keverék. Amikor vele vagyunk nincs gond - általában, tisztelet a kivételnek, stb. -, de amikor nem vagyunk itthon akkor katasztrófa. Nem hiszem, hogy szeparációs stressz lenne, mert annyira nem érdekli, hogy elmegyünk otthonról, illetve nincs az a nagy örömujjongás, amikor hazaérünk. Volt már kölyök kutyám, s az nem szedte le pl a függönyt, a kabátokat a fogasról - ezekről eszembe se jutott volna, hogy leszedi... tényleg, mindent leszedett eddig, amit lehetett. A cipős szekrényt, meg a székeket még nem rágta meg, ki tudja, hogy mikor jutunk el oda... Azért már nem kölyök szerintem, hogy ilyen rombolást végezzen. Mit hagyjak otthon neki, hogy lekösse magát? Valami tipp, ötlet, vagy pár jó szó, hogy majd elmúlik?! Mert jelenleg ebben kételkedem.

Amúgy rendes, okos, tanulékony kutyus. Valamilyen szinten már kötődik hozzánk, lent séta közben szépen visszajön, le tudom hívni a galambászásról, hogy ne menjen oda más kutyákhoz, emberekhez. De ez az otthoni mizéria kikészít teljesen, hogy hazajövök, s mindig talál valamit.

2015. júl. 17. 19:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A kutya nem köti le magát. Mielőtt elmész, le kell fárasztanod, hogy mikor nem vagy otthon, aludjon.

Pár módszer: [link]

de bármi más is jó, amitől a kutya szívesen mozog, és elfárad.

Lehet, hogy már így is sokat sétáltok, de a leírásod alapján neki ez nem elég, vagy nem elég jó. Fáraszd el jobban!

(+ rágcsálásra egész jó egy agancs-rágcsa)

2015. júl. 17. 20:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Az olvasottak alapján szerintem lakásban lakik,és túl sok a levezetetlen energiája.Amikor leviszed sétálni,próbáld meg maximálisan kifárasztani minél több ideig való játékkal.
2015. júl. 17. 20:01
 3/5 A kérdező kommentje:

Aham, én is erre gondoltam. Csak nem én szoktam levinni reggelente a kutyákat.

Szerintetek létezik az, hogy negyed óra labdázás után elfárad? Csak azért, mert kb ennyi idő után már minden dobás után lefekszik. Mert ez elég rövid időnek tűnik nekem, hogy egy aktívabb kutya valóban elfáradjon.

2015. júl. 18. 18:34
 4/5 Hovarju ***** válasza:

Önmagától nem fogja abbahagyni a rongálást. Ha nem fárasztod le rendesen rongálni fog.

Muszáj lesz reggelente is alaposan lefárasztanod egy nagy sétával, ha azt szeretnéd, hogy ne romboljon.

2015. júl. 19. 23:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Csak gondoltam még arra is, a lefárasztáson túl, hogy még mivel nem túl régóta van nálunk, így lehet, hogy azért rongál, mert még nem szokta meg a helyet. S kíváncsi, meg ilyesmi. S mivel fiatal kutyáról van szó, aki feltehetőleg nem nagyon volt előtte más gazdinál, így nem tudja az együtt élés szabályait. Vagy ez így hülyeség? Persze a lemozgatás elsődleges, csak lehetne e ilyesfajta másodlagos "motivációi"?
2015. júl. 27. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!