Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van rá mód, hogy megkomolyodjo...

Van rá mód, hogy megkomolyodjon a kutyám?

Figyelt kérdés
4 éves nőstény németjuhász apától és vizsla anyától.Szelebudri kutya,acsarog,sokat ugat,rohangál a kertben ha hazaérünk,gödröt ás, mindenhova pisil,ezzel kirohasztja a füvet foltokban,hiába szólunk rá, kicsinek is nevelhetetlen volt.Ráugrik az emberre a sáros lábával, falra, mindenhova.Szeretnénk új házba költözni,de nem szeretném hogy tönkre tegye ott is az udvart, a kertet,kaparja az ajtót.Bezárva pedig nem élet egy kutyának.Mit javasoltok?
2010. márc. 5. 10:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az ásás valószínű a vizsla szülő miatt van! A vizslák vadászkutyák, és imádnak ásni. Minden kutya szeret, de a vadászkutyák annál inkább!Az lesz a legegyszerűbb és leghatásosabb mód, ha elviszitek kutyasuliba! Sajnos ti nem tudjátok megnevelni(ezt nem bántásnak szántam), és más megoldás nincsen! Ráadásul még szórakoztató is!:)
2010. márc. 5. 10:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, az ha rászólsz még nem jelenti azt hogy megoldódik a probléma. A kutyával sokat kell foglalkozni, hogy lekössük az energiáit, hogy ne leygen kedve rosszalkodni, valószínűleg nem foglalkoztok vele annyit, amennyit igényelne. Amennyiben ezen változtattok, a kutya vislekedése is változni fog. Plusz én is feltétlenül javaslom a kutyasulit.
2010. márc. 5. 10:37
 3/5 anonim válasza:
kutyasuli szerintem is jó megoldás, olyat keress, ami tükörmódszerrel működik (népszigeti, z kutyasuli, stb), itt ugyanis ezeket a problémákat oldják meg, az életmóddal való foglalkozás külön rész (az én kutyáim csodával határos módon "javultak meg") :o))
2010. márc. 5. 13:05
 4/5 anonim ***** válasza:
VAlószínűleg egyáltalán nem viszitek sétálni. Minden nap kéne vinni, a kert nem elég. A vizsla is meg a német juhász is munkakutya, igényli, hogy foglalkozz vele. Ha minden nap sétálnál vele másfél-két órát és alkalmaznád ezeket az elveket: [link] akkor a kutyád valószínűleg megjavulna kutyasuli nélkül is.
2010. márc. 5. 14:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Nevelhetetlen kutya nincs (pláne kölyök), csak rossz gazdi.

A rászólás, leszidás nem elég, az nem nevelés.

A kutyának egy komplex nevelési programra van szüksége kölyökkortól kezdve, hogy jól viselkedjen és szót fogadjon.

Mindenképp olvasd el:

És keress fel egy jó kutyaiskolát, ahol legnagyobbrészt téged tanítanak meg arra, hogy megértsd a kutyák nyelvét.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. márc. 5. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!