Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A csau-csau milyen fajta?

A csau-csau milyen fajta?

Figyelt kérdés

Egyik nap találkoztam egy ilyen kutyával, és nagyon megtetszett, még egyszer talán én is tulajdonosa leszek egy ilyen blökinek, ha a lehetőségem megengedik, illetve attól is függ, hogy illik e hozzám a személyisége. Milyen ez a fajta? Leginkább a tapasztalatok, személyes élmények érdekelnének, de ha ismertek valami jó fajtabemutatót/weboldalt a fajtáról, és belinkelitek, azt is megköszönöm, de a standard, wikipédia, stb...nem különösebben érdekel, ezeket már "kiveséztem", de kíváncsi vagyok arra is, hogy mit mondanak a fajtáról a rajongói, tulajdonosai, vagy a kivülállók. Hogy nekem miért tetszik?

1, az egyedi külleme miatt (robusztus testalkat, dús, vörösesbarna bunda, kék nyelv, szagtalanság, stb...)

2, a semmi más fajtához nem hasonlítható jelleme miatt (büszke tartás, függetlenség, mély bizalmatlanság)

Ezeket az egyetlen személyes tapasztalat alapján mondom, de nem tudom, hogy ez csak arra az egy kutyára igaz, amivel valamelyik nap találkoztunk, vagy általában a fajtára jellemző. Ez a csau-csau, akivel kutyasétáltatás közben találkoztunk (aki alapján ezeket a jellemzőket írtam) nagyon visszahúzódó volt. A kutyám (öleb) gyáván kikerülte, a csau rá se nézett. Megkérdeztem a gazdájától: meg szabad simogatni? Válasz: általában nem hagyja, hogy idegenek megérintsék, de megpróbálhatod, legfeljebb nem hagyja...Leguggolok, és a kutya felé nyújtom a kezem, mire az egyszerűen kitér a kezem elől. Nem húzta maga alá a farkát, és nem is menekült a gazdája mögé. Megkérdezem: csak nem fél? Válasz: nem, csak egyszerűen nem barátkozós...Ez mennyire igaz általában a fajtára? És hogyan viselkedik a fajtársaival szemben? Igaz az, amit valahol olvastam, hogy semmilyen kapcsolata nincs a kutyákkal, és mivel neki nincs kutyaszaga, ezért a blökik sem barátkoznak vele, bátorságuktól függően vagy elfutnak előle, vagy rámordulnak. Ez tényleg így van? És az igaz, hogy olyan a természete, mint a macskának, és hogy nem igazán ragaszkodik a gazdájához?

Előre köszönöm a segítséget!

2010. márc. 5. 10:16
 1/7 anonim ***** válasza:
40%

szia. nekünk csau csaunk van, ő már a második. ha nem akarsz sokat törődni a kutyáddal, akkor ideális kutya. nekünk a kertben van. nem szereti ha simogatják, ha piszkálják. el van a maga kis világában, aztán ennyi. többet nem igazán tudok róla mondani. csökönyös, nem nagyon hallgat semmire, a séta is olyan, hogy arra mentek, amerre ő akar.

felesleges is nevelni, mert nem érdekli, max. felbőszíted.

2010. márc. 5. 10:24
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

ja és hogy miért lett csau csau? fogalmam sincs. az elsőnél kicsik voltunk, és megláttuk a szőrös kis pamacsot, kölyöknek irtó aranyos, de már akkor is "autista"... :)

aztán valahogy a második is az lett, igaz ő már szuka, talán valamivel kedvesebb, mint az előző...

2010. márc. 5. 10:25
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
2010. márc. 5. 10:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősömnek van csauja, nagyon szép kutya, de a gazdi is azt mondja rá, hogy annyira magának való, hogy inkább még magának se. Tényleg olyasmi, mint egy autista. CSinál amit akar, vedd megtiszteltetésnek, ha odamegy hozzád. Egyébként külsőre nekem is nagyon tetszik, ritka szép fajta.
2010. márc. 5. 14:10
 5/7 anonim ***** válasza:
2010. márc. 5. 14:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem igaz. Jó nem ugrálja körbe az embert meg nyalja agyonra de nem is baj. Büszke kutyus, de nagyon szeretni való és ő is nagyon tud szeretni. Épp ezért kell sokat foglalkozni vele, hogy közel engedjen magához, ha le sem tojod mint az első hozzászóló akkor ő is ugyanolyan lesz veled. Nem ennyi egy ember-kutya kapcsolat hogy kint van a kertben etetem és ennyi. Nekem most van a 2. csau kutyusom, most szoktatom a pórázhoz. Ha mást kicsi korban megszokja hallgat a gazdira.
2010. jún. 28. 13:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, megnyugtattál.
2010. júl. 3. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!