Miért nem élvezi a kutya a sétát?
Séta közben a kutyámnak mindig lefelé áll a farka és látom rajta, hogy nem élvezi, nem csóvál, és mivel látom rajta, hogy nem szereti ezért én sem élvezem a közös sétákat.
Ez mitől lehet? vagy ettől még élvezi?
1 éves és ezalatt egyetlen egyszer volt, olyan hogy úgy sétáltunk, hogy állt a farka ,csóvált és végig szimatolta az egész utcát.
Hogy tudom elérni, hogy élvezze a sétát???
Elképzelhető, hogy félre érted a jelzéseit. Alapvetően a kutyák szeretik a sétát, tehát első körben indulj ki ebből.
Ha még sem élvezi, akkor meg kell keresni a probléma forrását. Mindig ugyanarra sétáltok? Van ott számár bármi kellemetlen? Éhes, szomjas, fáradt, déli 12-kor a tűző napon sétáltok? Csak pórázon sétáltatod?
Alapvetően az is gond lehet, hogy számodra az egész sétáltatás nyűg vagy hogy folyton figyeled, teszteled a kutyád és nincs egy nyugodt perce, amit önfeledten tölthet, így leszokott erről.
A fark csóválás a kutyánál a kommunikáció eszköze, séta, futkározás közben nem veled kommunikál, akkor minek csóválja?
Nekem egy domináns kutyám van, akit sokszor rendre kell utasítani séta közben, bár már nagyon szépen hallgat rám. Én is azt hittem, hogy azért jön mellettem szépen, meet már nem is akar sétálni, de mikor másnap előveszem a nyakörvet és pórát, egyből ugrál, nyüsszög, csóválja a farkát, próbál belebújni a nyakörvbe, nem bírja kivárni míg becsatolom, hamarabb el akar indulni...aztán sétán meg tök nyugodtan megy. Figyeld meg a te kutyád reakcióit,ha hasonlóak akkor szeret sétálni, ha pl behúzza a farkát és bebújik valahova vagy kapuval ellentétes irányba megy, akkor tényleg nem akar sétálni. Írd le egy napotokat, órával, mindennel, mikor sétáltok, merre, mennyit, mikor kap enni, mennyit játszol vele, ilyenek.
Nem volt valami rossz élménye valamikor sétánál? (belement a lábába valami, nekiugrott egy kutya stb)
Estefele Szoktunk sétálni. Mindig a focipálya felé megyünk ahol eltudom engedni és egy kicsit tudunk futkározni póráz nélkül, majd tovább megyünk a város felé és a sétáló utcába teszünk egy nagy kört, hazafelé pedig a ház elött póráz nélkül szaladgálunk, amikor pedig bejövünk megkapja a vacsoráját. Délután kiszoktunk menni az udvarra ahol a parancsokat gyakoroljuk + botot szoktam neki dobálni mivel az a kedvenc játéka :) valahogy az autókkal kéne megbarátkoztatni szerintem, mert ma kimentem vele az utcára flexivel ,mivel itt a házunk közelébe mindig csóvál meg szaglászik, szóval jól érzi magát. El is volt mígnem jött egy autó és egyből lekonyult a farka, futott be az udvarba... ezután pedig hiába akartam kimenni hogy folytassuk, folyamatossan ment volna befele...
Amikor ráakarom tenni a nyakörvet mindig beszalad a szobába , felugrik az ágyra leül , hátra csapja a fülét, rárakom a pórázt , utánna viszont felemelt farokkal sétál ki az udvarra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!